2015-03-10 16:35:00

VIDEO: Zastal som v zápche na motorke. Ten za mnou to ubrzdil. Ale tí za ním...

A takto nejako vznikajú reťazové nehody v mestách. Ten na motorke ubrzdil, ďalší traja v autách už nie.

Jazda v preplnenom meste nie je jednoduchá. Hlavne počas zápchy musí mať každý vodič oči na stopkách. Často nestačí ani to. Najmä v prípade, ak nedodrží bezpečný odstup. Pravda, v meste je udržiavanie rozostupov náročnejšie. Čím viac miesta medzi sebou autá majú, tým dlhší je rad vozidiel za sebou. Bežne teda vodiči zmenšujú odstup, často sa doslova lepia jeden na druhého. Potom už len stačí prelaďovať rádio, telefonovať, alebo sa len na sekundu zamyslieť, či pozrieť inam než predseba a nehoda je na svete.

Motorkár v Austrálii šiel po dvojprúdovej ceste v hlavnom meste Canberra na úseku, kde bola dovolená maximálna rýchlosť 80 km/h. Náhle sa premávka spomalila. Motorkár zabrzdil, no v spätnom zrkadle sledoval auto za sebou a pre istotu sa posunul viac doprava, aby sa autu prípadne vyhol. Vodič za ním však reagoval rýchlo a bez problémov zabrzdil. Aj vodička za ním. Ibaže šofér pick-upu to už nezvládol a v rýchlosti nabúral do áut pred sebou. To v konečnom dôsledku katapultovalo motorkára do vzduchu nohami napred. Dopadol na zem, no nič vážne sa mu nestalo. Následne si s vodičom auta za sebou podal ruku, a kým vydýchaval náhlu dávku adrenalínu, uvedomoval si, že nehoda mohla dopadnúť podstatne horšie.

Na internete sa hneď po uverejnení videa strhla diskusia o tom, ako by na takúto situáciu reagovali účastníci nehody v iných krajinách. Všetci zúčastnení sa totiž zachovali na úrovni a snažili sa pomôcť jeden druhému. Rovnako i okoloidúci nevytiahli hneď mobily, aby udalosť nakrúcali, ale bežali na pomoc. Čo myslíte, ako by to dopadlo u nás? Podľa nás by vznikla zápcha a možno aj nehoda i v opačnom smere. To preto, lebo by sa všetci chceli pozrieť, čo sa vlastne stalo...

jh
ZDROJ: liveleak.com

Komentáre k článku


Stream naživo