2015-01-12 09:23:01
Minivan sa
Minivan sa "zasekol" do návesu kamióna
Zdroj: carscoop.com

Kamión ťahal minivan vyše 25 kilometrov po náraze do návesu

Štyria ľudia v MPV zažili 7. januára v americkom Michigane mučivú jazdu.

Ich auto sa zakliesnilo, keď vďaka silnému sneženiu a zlú viditeľnosť ako aj pre klzký povrch cesty narazilo do zadnej časti návesu 18 kolesového kamióna. Jeho vodič si to nevšimol a ťahal minivan, až kým ho nezastavila polícia.

Úrad šerifa v Roscommon County prijal hovor od vodiča minivanu v panike, približne dve hodiny po polnoci miestneho času. Nebol však schopný povedať, kde presne sa vozidlo nachádza. Cestujúci v aute totiž mali sťažený výhľad z auta vďaka zvírenému snehu za kamiónom a nevideli preto ani na dopravné značky. Vedeli len to, že cestovali na sever po ceste I-75. Vodič kamiónu pritom vraj ani len netušil o postihnutom aute, ktoré vliekol 16 míľ (viac ako 25 kilometrov).

Dispečer z tiesňovej linky zorganizoval pátranie aj v susednom okrese. Nakoniec práve policajti z okresu Crawford pomohli nájsť kamión aj s netradičným „príveskom“ a bezpečne ich zastavili južne od mestečka Grayling.

Zdroj: carscoop.com

Kým predná časť minivanu bola výrazne poškodená, cestujúci vo vnútri auta neboli viditeľne zranení. Napriek tomu ich previezli sanitkou do miestnej nemocnice, aby ich vyšetrili. Nepotvrdili sa žiadne zranenia. Pasažieri MPV teda z toho obišli dobre, ale určite si tento zážitok budú pamätať ešte dlho. Mohlo by byť (nielen pre nich) poučením, že v prípade hustého sneženia treba aspoň spomaliť, alebo radšej nepokračovať v jazde.

Zdroj: carscoop.com

Komentáre k článku


Stream naživo