2014-01-01 14:59:41
Bugatti mechanická spona na
Bugatti mechanická spona na opasok
Zdroj: Roland Iten

Spona na opasok za 61-tisíc? Vitajte vo svete Bugatti

Vo svete, kde peniaze nie sú problém, kde najkrajšie milenky patria k dennej rutine a kde nemožno vstúpiť v oblečení z výpredajov... Vitajte v Bugatti.

Bugatti pre niekoho znamená hyperšportové auto s neopakovateľným dizajnom a maximálnou rýchlosťou presahujúcou 400 km/h. Pre iného je to známka luxusu, elegancie a mimoriadne cenenej ručnej práce. Pre tých, ktorým slová ako história motošportu nie sú cudzie, je to zas pripomienka starých časov a pretekárskej nadvlády značky v medzivojnovom období. Pre tých s viac ako jednou, dvoma, či troma nulami na účte to však znamená predovšetkým prestíž, status a demonštráciu spoločenského postavenia.

Zdroj: Roland Iten

A práve pre tých sú určené doplnky nesúce názov Bugatti. Spoločnosť Roland Iten je známa výrobou rôznych mechanických hračiek ako spony opaskov, mechanické obaly na kreditné karty, mechanické manžetové gombíčky, či mechanické konce šnúrok (ani ste nevedeli, že niečo také existuje? Úprimne ani my...). Pre Bugatti vyrobila táto vysoko špecializovaná spoločnosť niekoľko podobných produktov – manžetové gombíky (v podstate mechanické spony na rukávy) a práve spomínanú sponu na opasok.

Čo to dokáže?

Človek by od spony na opasok za 61-tisíc eur očakával, že dokáže podobné kúsky ako výzbroj Jamesa Bonda. Avšak chyba lávky. Spona v cene auta vyššej strednej triedy, či dvojizbového bytu mimo Bratislavy dokáže jediné: drží vám gate.

Jej výnimočnosť tkvie v použitých materiáloch ako zlato, titan a nehrdzavejúca oceľ, ale tiež v tom, že od opasku na ktorý si ju milosťpán pripne, nevyžaduje dierky. Vďaka dovedna stovke súčiastok dokáže udržať opasok na mieste aj bez dierok. Tlieskate už teraz? Ešte počkajte.

Zdroj: Roland Iten

Roland Iten vyrába tieto spony na opasky vo Švajčiarsku technológiou, ktorou sa vyrábajú tie najlepšie švajčiarske hodinky a celkový počet týchto spôn nepresiahne číslo 44.  

Majiteľ jednej zo 44-roch exkluzívnych spôn síce okoloidúcim na Obchodnej ulici leskom nevypáli zrak, ale vo vyššej spoločnosti určite zanechá dojem.  

Ak teda nemáte kam dávať peniaze takáto spona vám (a vašej manželke/milenke) určite spôsobí radosť pri každom zapínaní a odopínaní opasku... A navyše sa skvelo hodí k Bugatti Veyron zaparkovanému na príjazdovej ceste k vášmu sídlu...

Vo videu si môžete pozrieť sponu v akcii.

jh
ZDROJ: youtube.com, Roland Iten via autoblog.com

Komentáre k článku


Stream naživo