2024-01-10 16:30:00
Honda 0 Saloon
Honda 0 Saloon
Zdroj: Honda

CES Las Vegas: Honda 0 Saloon - sedan šokujúcich tvarov uvádza novú sériu EV áut

Absolútne brilantný dizajn svojej budúcej vlajkovej lode odhalila Honda na CES Las Vegas.

Technologický veľtrh v Las Vegas, ktorý sa právom pasuje do najvplyvnejšieho technologického podujatia v USA a v priľahlom vesmíre uvidel horúcu novinku z Japonska. Honda na veľtrhu predstavuje nové logo pre elektrické autá. Nové označenie budúcej série elektrických áut a dva koncepty budúcich elektromobilov, z ktorých minimálne jeden - ten na ktorý sa pozeráte, by mal byť základom pre sériové vozidlo.

Nové H nesie na veľkej LEDkami podsvietenej papuli aj nový elektromobil s názvom 0 Saloon. Automobil v sebe opäť spája to najlepšie z minulosti a karosériou, ktorá sa ponáša na mnoho ikonických áut z osemdesiatych rokov (vrátane exotických superšportov) práve odstrelil dekel nejednému návštevníkovi. Honda sa očividne vybrala v šľapajách kórejského konkurenta Hyundai a rozhodla sa svojim budúcim elektromobilom dodať naozaj unikátny retro-moderný šmrnc.

Auto sa vyznačuje výraznou maskou, výraznou karosériou v štýle fastbacku a výraznými zadnými svetlami. Keď už som toľko krát použil jedno slovo, budem pokračovať. Výraz pridávajú autu aj dvere s otvaraním smerom na hor a výrazná je aj celá kabína s volantom v štýle night ridera, s veľkými škrupinovými prednými sedadlami s displejmi. Auto a jeho použitie bude výrazne ovplyvňovať aj celá paleta nových ADAS asistenčných systémov a aj umelá inteligencia, ktorou by malo auto a aj hlasový asistent disponovať.

0 Series alebo zíro síris v preklade nulová séria môže mať viacero významov, no v prvom rade poukazuje na odhodlanie výrobcu znížiť emisie tohto elektromobilu a celej svojej flotily k bájnemu cieľu nulových emisií, respektíve vyváženej uhlíkovej stope. Pomôcť v tom majú nové výrobné procesy i materiály, z ktorých bude autiak postavený. A koľko to má koní? Určite gazilión dva koní a možno aj gazilión tri koní. Výrobca si detaily nechal pre seba.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Honda

Komentáre k článku


Stream naživo