2023-10-17 14:54:00
Renault Kardian
Renault Kardian
Zdroj: Renault

Nový model značky Renault prichádza: majiteľom Dácii bude povedomý

Renault postupne odhaľuje svoj nový model zvaný Kardian.

Ide o vozidlo založené na podvozkovej platforme CMF-B, teda tej istej, z ktorej vychádzajú napríklad modely Dacia Sandero, či Dacia Jogger. A práve prvý menovaný bude mať s novým modelom Renaultu najviac spoločného. Tak ako v minulosti, aj teraz platí, že na trhoch, kde Renault nemá svoju Daciu, úlohu lacnejších modelov preberá samotná značka na seba. Pravda, aj v tomto prípade ale Renault Sandero Stepway dostane zopár nových prvkov tak, aby lepšie zapadal do portfólia značky. A tentoraz dostal aj nové meno. To preto, lebo zmien v porovnaní s pôvodným Sanderom Stepway je viac ako len diamant na prednej maske.

Vidieť to aj na skicách priložených v galérii. Auto dostane aktualizovanú tvár a vylepšený interiér. Všimnúť si môžete napríklad volič automatickej prevodovky, či displej infotainmentu, prípadne ambientné osvetlenie, alebo digitálny prístrojový štít, ktoré k Dacii Sandero Stepway nedostanete. Renault KARDIAN bude skrátka menej rozpočtovou alternatívou ako Sandero. Keďže sa ale nevolá Renault KARDashIAN, vyslovene luxusný pocit z neho mať zákazníci nebudú, no ako sa hovorí, je to auto na správnej ceste... To by možno šlo s rázvorom 4,15 metra, nie s celkovou dĺžkou.

Model sa predstaví 25. októbra na "domovskom" trhu v Brazílii v Rio de Janeiro. Jeho hlavným trhom tak budú krajiny sídliace v Južnej Amerike a priľahlom okolí, no neskôr sa pozrie aj do iných kútov sveta, kde Renault pôsobí (najmä na východ a juh od EÚ)

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Renault

Komentáre k článku


Stream naživo