2023-01-17 11:45:00
Dacia Spring Extreme
Dacia Spring Extreme
Zdroj: Dacia

Dacia Spring je obrovský hit. Značka pridáva verziu so silnejším motorom

Dacia Spring je drobný elektromobil snažiaci sa demokratizovať elektromobilitu. Ide mu to.

Dacia Spring ako drobnučký crossover ideálny na krátke mestské trasy zaujal neuveriteľné množstvo zákazníkov. Také, že ostatné automobilky slintajú závisťou a rozmýšľajú ako rýchlo naskočiť na Jarnú vlnu. Spring už od uvedenia zaknihoval neuveriteľných 100 000 objednávok v Európe, no ak si myslíte, že toto auto si kupujú len firmy do flotíl, sklamem vás. Tri štvrtiny všetkých zákazníkov sú fyzické osoby.

Dacia teraz pridáva nový variant s názvom Extreme. Jeho cena štartuje na úrovni 21 500 eur. Nižšia verzia s označením Cargo štartuje na cene 20 250 eur. Extreme disponuje novým silnejším elektromotorom s maximálnym výkonom 48 kW (65 k) a s maximálnym krútiacim momentom 113 Nm. Auto má tiež novú automatickú prevodovku, ktorá by mu mala pomáhať znásobiť potenciál a zlepšiť akceleráciu tam, kde to auto tejto veľkosti potrebuje.

Maximálny dojazd podľa WLTP je 220 km mimo mesta a 310 km v meste. Autíčko má kapacitu batérie 26,8 kWh a spotrebu v kombinovanom cykle 11,9 kWh/100 km. Pohotovostná hmotnosť vozidla je 975 kg. Auto sa predsavilo na autosalóne v Bruseli.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Dacia

Komentáre k článku


Stream naživo