2016-04-12 11:01:03
Škoda Superb Combi 2,0
Škoda Superb Combi 2,0 TDI 4x4 Elegance
Zdroj: Jozerf Vydra

Zvolávanie mešká. Nový softvér pre Superb a Passat nefunguje. Zvyšuje spotrebu!

Volkswagen musí prepracovať softvérové riešenie pre približne 160-tisíc modelov VW Passat a Škoda Superb.

Nemecká automobilka Volkswagen (VW) zvolá v Európe na opravu 160 tisíc vozidiel značky Passat a Škoda s oneskorením. Dôvodom je, že aktualizácia softvéru, ktorá mala vyriešiť problém s falšovaním emisných testov, nefunguje. Skupina o tom informovala v pondelok. Kontrola spolkového úradu pre automobilovú dopravu konštatovala, že spotreba pohonných hmôt sa pri niektorých vozidlách s dvojlitrovým naftovým motorom po nasadení aktualizovaného softvéru ešte zvýšila, uviedol hovorca firmy.

"Musíme sa opäť vrátiť k práci na softvéri," povedal hovorca a dodal, že problém sa týka 160 tis. áut modelov VW Passat a Škoda Superb. Ako ďalej uviedol, zvolávanie 90 tis. modelov Audi A4, A5, Q5 a Seat Exeo s dvojlitrovými motormi už začalo. Pri týchto vozidlách by mali úpravy fungovať.

Najväčšia európska automobilová skupina vlani priznala, že celosvetovo do zhruba 11 mil. áut inštalovala softvér umožňujúci skresľovať skutočný objem emisií vypúšťaných z naftových motorov. V samotnom Nemecku musí do konca roka zvolať na opravu zhruba 2,5 mil. áut.

jh
ZDROJ: SITA, REUTERS

Komentáre k článku


Stream naživo