2016-01-29 13:50:00
Fiat Punto 2016
Fiat Punto 2016
Zdroj: automoto.it

Nový Fiat Punto už testujú. Bude mať dvojvalcové Turbo?

Nový Fiat Punto by mal podľa pôvodných plánov prísť koncom tohto roka.

Fotografi ho zachytili pri prevoze na vôbec prvé testy vo finálnej podobe. Automobil je výrazne kamuflovaný, no aj napriek kamufláži vidieť, že vozidlo bude niesť charakterové črty predchádzajúcej generácie. Očakáva sa, že čiastočne preberie dizajnový jazyk nového modelu Fiat Tipo. Práve k nemu bude mať Punto najbližšie. Veď verzia, ktorá sa označovala ako Grande Punto bude vychádzať priamo z Tipa a vo vývoji je o dobrý kus napred.

Najprv teda svetlo sveta uzrú ďalšie karosárske verzie sedanu Tipo ako hatchback a kombi. Až potom príde na rad ďalší pán na holenie a model Punto sa po desiatich rokoch dočká nástupcu. Koncern FCA síce v poslednom čase prehodnocoval svoju stratégiu pre ďalšie roky, materskej značky Fiat sa takmer nedotkli, očakáva sa, že nové Punto splní cieľ a predstaví sa najneskôr na prelome tohto a budúceho roka.

Zatiaľ čo má auto získať moderný dizajn ala Tipo, spolu s novými technológiami a možnosťami personalizácie s vyššou mierou konektivity, smerovanie auta bude rovnaké ako predtým. Bude predstavovať relatívne lacnú, jednoduchú alternatívu hatchbackom ako Opel Corsa, či Hyundai i20 s talianským šarmom a priestranným interiérom.

To najzaujímavejšie sa bude diať Podkapotou. Do motorového priestoru by sa okrem atmosférického štvorvalca s objemom 1,2 litra alebo 1,4 litra mal dostať aj dvojvalec 0,9 TwinAir Turbo, ktorý vo Fiate 500 dosahuje maximálny výkon 102 kW a maximálny krútiaci moment 148 Nm. Na naftovú strunu by mal ďalej hrať motor 1,3 JTD.

jh
ZDROJ: automoto.it

Komentáre k článku


Stream naživo