2014-11-29 12:40:00
Alfa Romeo 952 na
Alfa Romeo 952 na neoficiálnych renderoch
Zdroj: autoblog.gr

Nový sedan Alfa Romeo príde v júni 2015. Bude väčší ako BMW 3. Nebude to Giulia!

Podľa najnovších informácií dostane nový sedan iné meno, než sa pôvodne očakávalo. Zatiaľ sa volá projekt 952.

Dlho sa tak už volať nebude. Nový sedan so zadným náhonom, ktorý bude niesť znak Alfa Romeo sa zatiaľ volá 952 (čo z hľadiska značky nie je vôbec zlé). Pôvodne sa očakávalo, že ho nazvú Giulia, no Giulia to nebude.

Stredne veľký sedan, ktorý sa pohodlne uvelebí do segmentu D (Mondeo, Passat, BMW 3) bude väčší než súčasné BMW 3 a zároveň menší než BMW 5. Jeho cieľ je jednoznačný: rozdúchať predaje automobilky Alfa Romeo, a to nielen v Európe, ale predovšetkým v USA. Práve spojené štáty sa stanú prioritným trhom modelu i značky samotnej.

K tomu je však dlhá cesta, a to nielen tým, že v súčasnosti sa v USA predáva iba Alfa 4C, ale tiež tým, že je len veľmi málo dílerov pripravených na príchod troch nových modelov Alfy do USA, ktoré sa už chystajú.

Okrem 952, ktorej meno, vzhľad i špecifikáciu objavíme už budúci rok, sa chystá stredne veľké SUV, ktoré bude rozmerovo zodpovedať Audi Q5. Následne príde vlajková loď – sedan, ktorý sa veľkostne zaradí niekde medzi BMW 5 a BMW 7.

Neskôr bude nasledovať veľké SUV a potom hŕba ďalších modelov. Na novú Alfu sa tešia hádam všetci fanúšikovia značky. Alfa a zadný náhon – to znie naozaj sľubne. Novú Alfu už v lete tohto roka zachytili počas testovania na cestách v Taliansku. Jej vzhľad ani vlastnosti z fotografií neodhalíte, obliekla si totiž šat Maserati Ghibli. Z obrázkov teda vidieť iba to, že 952 bude menšia ako Ghibli, že s najmenším Maserati bude mať všeličo spoločné a že sa na nej usilovne pracuje.

Zdroj: autoedizione.com
Zdroj: autoedizione.com

Ján Hargaš
ZDROJ: autonews europe

Komentáre k článku


Stream naživo