2014-11-16 13:15:00
Seat IBX Concept -
Seat IBX Concept - je predzvesťou ozajstných tvarov budúcich modelov Škoda a Seat?

SEAT má veľké plány, chystá dve nové SUV, vážne uvažuje o treťom!

SEAT oficiálne potvrdil, že v priebehu troch rokov chystá príchod dvoch SUV, to prvé príde už o 18 mesiacov.

SEAT v súčasnosti nemá v ponuke žiadne SUV. Najbližšie k najpredávanejšej automobilovej skratke súčasnosti má nový Leon X-perience, čo je skôr zdvihnutý kombík než reálne SUV.

To je v súčasnosti veľká chyba a automobilka robí všetko preto, aby tento nedostatok čo najrýchlejšie dobehla. Preto v spolupráci so Škodou chystá nové kompaktné SUV založené na platforme MQB, na ktorej stojí Golf, Leon, či Octavia.

SUV sa bude vyrábať v Česku spolu so škodováckym dvojčaťom a jeho premiéra sa chystá do Ženevy v roku 2016. To však už vieme nejakú dobu, o ďalších SUV-čkach so znakom SEATu sme zatiaľ veľa nevedeli.

Ako sa vyjadril šéf SEATu Jürgen Stackmann, automobilka chystá aj ďalšie SUV, ktoré bude od toho prvého menšie – subkompaktné a jeho úlohou bude zaujať zákazníkov, ktorí poškuľujú po Nissane Juke a jemu podobným. SEAT tak bude na malom crossoveri pravdepodobne dokumentovať aj svoje športové chute, keďže proti Juku sa bez športovej stránky nezaobíde.

Na druhú stranu, SEAT sa hlavne na konci deväťdesiatych rokov a v priebehu prvej dekády 21. Storočia preslávil svojimi rodinnými autami na čele s Alhambrou. Práve preto automobilka uvažuje aj o veľkom SUV/MPV, ktoré by mohlo konkurovať pripravovanému novému Renaultu Espace. Kto má dobrú obrazotvornosť môže si predstaviť užšiu dynamickejšiu Alhambru na vysokých opätkoch. Zhruba tak nejako by to mohlo vyzerať... Zhruba.  


ZDROJ: carscoops.com

Komentáre k článku


Stream naživo