2014-01-14 16:00:00
Koncept Nissan Sport Sedan
Koncept Nissan Sport Sedan
Zdroj: Nissan, autoblog.com

FOTO: Nissan v Detroite predstavil Sport Sedan Concept. Žeby nová Maxima?

Pamätáte si ešte Nissan Maxima? Model, ktorý sa u nás vyskytuje zriedkavo sa môže vrátiť. A vyzerať by mal takto.

Nissan na autosalóne v Detroite predstavil koncept športového štvordverového sedanu, ktorý nesie nielen známky športovosti, ale tiež luxusu.

Nissan na ňom dokumentuje svoj nový dizajnový jazyk, podobne ako to dokumentoval na predošlých modeloch predstavených v priebehu minulého roku. Sport Sedan by mal byť základom nového luxusného sedanu, ktorý by mal pomôcť Nissanu výraznejšie sa presadiť v týchto vodách.

Bude to však mať veľmi ťažké. Oproti Maxime vyrástol vo všetkých rozmeroch s výnimkou výšky. Jeho dynamická silueta pôsobí zaujímavo a poukazuje na výkon šesťvalca, ktorý má tento koncept pod kapotou. Osvedčený benzínový šesťvalec s výkonom viac než 224 kW (304 k) podstúpil oproti súčasnej verzii miernu kúru na zvýšenie výkonu z pôvodných 216 kW (294 k).

Okrem vynoveného motora by auto malo mať nové pruženie (podobne ako nový Qashqai) na zvýšenie pohodlia. Či sa objavia aj iné motorizácie je dnes predčasné hovoriť. Maxima má byť v ponuke s pohonom predných kolies.

Zdroj: Nissan, autoblog.com
Zdroj: Nissan, autoblog.com

U nás sa Maxima nepredáva, no keďže Nissanu dlhodobo chýba reprezentatívny model, dá sa uvažovať o tom, že sa objaví... no ale nepredbiehajme. Je celkom možné, že Nissan si toto športovo ladené auto nechá pre vzdialené trhy...

Pre lepšiu predstavu o vzhľade auta ako i o novom dizajnovom jazyku značky otvorte priloženú galériu.

jh
ZDROJ: Nissan, autoblog.com

Komentáre k článku


Stream naživo