2023-06-22 16:30:00
Cadillac Escalade IQ render
Cadillac Escalade IQ render
Zdroj: kolesa.ru, Nikita Chuiko / Cadillac

VIDEO: Ďalší monštruózny Američan príde ako EV - Cadillac predstaví Escalade IQ

Aj repery a milionári majú právo jazdiť bez lokálnych emisií! Po modeloch ako Hummer EV prichádza Escalade IQ.

Cadillac spustil tízing novej čisto elektrickej verzie svojho dnes už takmer ikonického modelu Escalade. Elektrické veľké SUV sa bude volať Escalade IQ a v celej svojej nádhere sa predstaví už v auguste tohto roka. Zatiaľ tu máme video, ktoré ukazuje niekoľko dôležitých detailov a dáva približnú predstavu o tom, ako bude auto vyzerať. Ak nestačí, približnú predstavu dodá aj dvojica skíc od Kolesa.ru a ich dvorného majstra fotošopu Nikitu Chuika.

Elektrický model Escalade IQ bude zreteľne odlíšený od štandardných a plug-in hybridných verzií. Iné svetlá, no tiež iná zadná časť, ktorá sa zdá byť väčšmi aerodynamicky prispôsobená. Auto by malo prísť s veľkým strešným oknom, no tiež s 24-palcovými diskami kolies.

Aká bude veľká batéria zatiaľ nevieme, no určite sa dá napísať, že bude veľmi veľká. Escalade nebude pravdepodobne potrebovať toľko šťavy koľko hranatý Hummer, takže očakávam skôr menej než 200 kWh. No aj polovica z toho je už poriadna tonáž. Ale čo človek neurobí, aby mohol na svojom gigantickom SUV jazdiť aj v dobe elektrickej?

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Cadillac, kolesa.ru

Komentáre k článku


Stream naživo