2023-05-18 16:45:00
Range Rover SV Bespoke
Range Rover SV Bespoke
Zdroj: Range Rover

FOTO VIDEO: Range Rover zvyšuje výkony a pridáva SV Bespoke - splní všetky túžby

Pre modifikáciu svojho luxusného Range Rover modelu už nemusíte ísť inam. Zvládne to sám Range Rover.

Range Rover pre modelový rok 2024 pridáva kone aj nové možnosti konfigurácie. Range Rover dostane pre modelový rok 2024 prepracované pohonné jednotky. Všetky motorizácie už budú mať mild-hybridnú techniku tak, aby dodali o niečo viac ťahu pri o niečo menej lokálnej výrobe emisií.

Novinkou je upravený 4,4 litrový motor V8 s označením twinturbo, ktorý dokáže poskytnúť až 615 koní a 750 Nm pre plynulo-dynamickú jazdu. Aj tento motor má k dispozícii pomoc elektromotora, ktorý jednak rekuperuje energiu, ponúka ju okamžite naspäť a navyše dokáže takmer neciteľne znovu naštartovať motor pri funkcii štart-stop.

Posilnené sú aj obe plug-in hybridné verzie modelu, ktoré poskytujú vďaka novému účinnejšiemu elektromotoru dojazd v čisto elektrickom móde na úrovni do 121 km.

Verzia P460e ponúkne 460 koní, verzia P550e dodá 550 koní s tým, že doping pre 3,0 litrový radový šesťvalec s generácie Ingenium dodáva 160 kW (218 k) elektromotor. Silnejší elektromotor pomáha aj pri akcelerácii. Čas 5,5 sekundy pri zrýchlení z 0 na 100 km/h bude po novom zmenšený na 5,0 sekundy.

Novinky sa dotkli aj centrálneho 13,1 palcového displeja, ktorý zvyšuje prehľadnosť a dostupnosť všetkých kľúčových nastavení na maximálne dva dotyky. Haptická odozva tiež pridáva lepšie chápanie práce pri nastavovaní a novinkou je aj nastavovanie teploty a zvuku prostredníctvom slajdrov na kraji displeja.

Nový je tiež asistent zvaný Country Road Assist, ktorý zlepšuje funkčnosť adaptívneho tempomatu mimo diaľnic a nový je aj adaptívny tempomat ako súčasť Terrain Response 2 systému. Funkcionalita prenáša schopnosti adaptívneho tempomatu aj na nespevnené povrchy. Range Rover tiež dostal techniku modelu Sport zvanú Dynamic Response Pro s aktuátormi na nápravách, ktoré účinne potláčajú náklon a tak zvyšujú dynamiku vozidla.

Zdroj: Range Rover

Z hľadiska užívateľského zážitku pri konfigurácii vozidla je významná aj personalizačná služba SV Bespoke, ktorá je dostupná na najvyšších modeloch Autobiography a SV. Zákazník môže pre výber farieb, materiálov a ďalšiu personalizáciu vozidla navštíviť SV Bespoke Commissioning Suite vo Veľkej Británii, prípadne podobnný kúsok šťastia u významných predajcov, prípadne cez virtuálne služby online. Bespoke ponúka 391 farebných materiálových kombinácii, 230 farieb pre saténové a vysokolesklé finiše a zákazníci tiež môžu požiadať o replikovanie akejkoľvek farby pri vonkajšom laku. Možnosťou je tiež ďalšie tunenie komponentov vrátane využitia kovových finišov vrátane 24 karátového zlata.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Range Rover

Komentáre k článku


Stream naživo