2020-07-15 15:00:00
Suzuki Swift Facelift
Suzuki Swift Facelift
Zdroj: Suzuki

FOTO: Suzuki Swift prešlo faceliftom. Nový motor, nová tvár

Malý športový hatchback získal po troch rokoch novú techniku i tvár.

Suzuki prináša na Slovensko facelift modelu Swift. Malý športový hatchback si za dva roky od uvedenia získal srdcia zákazníkov vo viac ako 110 krajinách a celkovo sa predalo trištvrte milióna exemplárov. Facelift má autu pomôcť pokračovať v dobrom predaji aj ďalej.

Auto získalo novú prednú masku s dierovanou štruktúrou a horizontálnym chrómovým akcentom, disky z ľahkých zliatin s lešteným povrchom, dvojfarebné kombinácie karosérie a nové farby. V interiéri sa toho veľa nezmenilo, no prikúpiť si môžete strieborné lištičky pre honosnejší pocit.

Zdroj: Suzuki

Novinky prináša Swift aj v oblasti asistenčných systémov. Doterajší elektronický pomocníci sa rozrastú o rozpoznávanie dopravných značiek, monitorovanie mŕtveho uhla a funkciu pre zabránenie opusteniu jazdného pruhu.

Nový motor K12D 1.2 DUALJET s dvojitým vstrekovaním prichádza s niekoľkými novinkami vrátane väčšej batérie hybridného systému. Motor disponuje elektricky ovládaným variabilným časovaním sacích ventilov (VVT), olejovým čerpadlom s variabilnou kapacitou a elektricky riadenými dýzami pre lepšie chladenie piestov. Spotreba paliva sa znižuje aj vďaka systému SHVS Mild Hybrid, dostupného vo všetkých verziách modernizovaného Swiftu. Systém pozostáva z ľahkého, kompaktného ISG (integrovaný štartér - generátor) s funkciou elektromotora a lítiovo-iónovej batérie s kapacitou, ktorá sa zvýšila z 3 Ah na 10 Ah, vďaka čomu v porovnaní s predchádzajúcou verziou ešte viac znižuje spotrebu paliva. Systém SHVS Mild Hybrid premieňa kinetickú energiu generovanú počas brzdenia na elektrickú energiu, ktorá nabíja lítiovo-iónovú batériu a ktorú elektromotor využíva na asistovanie spaľovaciemu motoru v snahe dosiahnuť nižšiu spotrebu paliva. Taktiež automaticky zastaví motor keď je auto nehybné, vďaka čomu tiež šetrí palivom.

Zdroj: Suzuki

K dispozícii bude Swift s manuálnou 5-stupňovou prevodovkou a s prevodovkou CVT. V ponuke zostáva aj verzia s pohonom všetkých kolies s manuálnou prevodovkou.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Suzuki

Komentáre k článku


Stream naživo