2019-07-28 07:25:00
BMW radu 2 Gran
BMW radu 2 Gran Coupe
Zdroj: BMW

BMW 2 Gran Coupe: Kompaktné štvordverové kupé ladí posledné detaily na cestách

V rámci záverečnej testovacej fázy sa na úplne prvom BMW radu 2 Gran Coupé doťahujú už iba posledné detaily.

A úplne nové štvordverové kupé z prémiového kompaktného segmentu absolvuje kalibračné jazdy v okolí Mníchova. Na pestrofarebnej kamufláži sa na predných dverách vyníma extra veľký a príťažlivý QR kód, ktorý presmeruje zvedavé pohľady na stránku venujúcu sa základným informáciám o aute.

Nové BMW radu 2 Gran Coupé príde na trh na jar 2020. Automobilka BMW prináša do prémiového kompaktného segmentu koncept štvordverového kupé, ktorý sa už s veľkým úspechom presadil aj vo vyšších triedach automobilov. Vozidlo vychádza z formátu klasického sedanu. Podporuje ho prelomová technológia pohonu predných kolies značky BMW a využíva viacero technologických prvkov, ktoré sa prvý raz predstavili v novom BMW radu 1. Rovnako ako kolega z kompaktného prémiového segmentu, aj nové BMW radu 2 Gran Coupé používa prelomovú technológiu podvozka a inovatívne ovládacie prvky, čím výrazne posúva latku dynamiky a obratnosti.

Zdroj: BMW

Medzi nové prvky technologickej výbavy patrí aj technológia ARB (obmedzovanie preklzu kolies hneď pri motore), ktorá pochádza z modelu BMW i3s. Systém ARB využíva riadiacu jednotku preklzovania kolies integrovanú priamo do riadiacej jednotky motora a nie do systému dynamickej kontroly vozidla DSC. Odstránenie dlhých signálnych dráh znamená, že informácie sa presúvajú trikrát rýchlejšie, zatiaľ čo preklzujúce koleso sa podarí dostať pod kontrolu až desaťkrát rýchlejšie. Táto technológia kontroly trakcie sa spája so štandardne dodávaným systémom BMW Performance Control a vytvára tak priamy a intenzívny zážitok v modeloch s pohonom predných ako aj s inteligentným pohonom zadných kolies BMW xDrive BMW M235i xDrive. Športový model poháňa najsilnejší 4-valcový motor v ponuke spoločnosti BMW Group s výkonom až 225 kW (306 k). Štandardne sa dodáva aj s novo vyvinutým mechanickým samosvorným diferenciálom Torsen, ktorý dodáva vozidlu ešte športovejšie ostrohy pri vytváraní svornosti medzi prednými kolesami.

Zdroj: BMW

BMW tvrdí, že auto má všetky predpoklady, aby zaujalo cieľovú skupinu – nových zákazníkov z mestského prostredia, ktorých oslovuje dizajn, kompaktné rozmery i prísľub radosti z jazdy. BMW radu 2 Gran Coupé sa bude predávať po celom svete a predstavuje nový a zaujímavý doplnok do modelového radu značky. A to najmä na trhoch, kde si karosérie typu sedan užívajú veľkú popularitu. V preklade? Napríklad Čína, práve tam mal koncept auta premiéru. Alebo USA, práve tam bude mať premiéru nový model.

Zdroj: BMW


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: BMW

Komentáre k článku


Stream naživo