2015-04-15 14:29:59
Peugeot 208 T16 bude
Peugeot 208 T16 bude súťažiť v špecifikácii R5 na súťažiach WRC2
Zdroj: Peugeot Slovakia

Rodený Slovák za volantom Slováka bude reprezentovať Slovensko

Čo sa skrýva za touto šifrou? Začnime tým, či viete, odkiaľ pochádza 90 % všetkých vyrobených áut Peugeot 208?

Z Trnavy.Jedno z nich poslúžilo ako základ pre výrobu súťažného špeciálu Peugeot 208 T16 pre novovzniknutý tím Peugeot Sport Slovakia.

Za jeho volant sa posadil mladý, talentovaný a perspektívny automobilový pretekár Martin Koči, jeho spolujazdcom a navigátorom je skúsený Lukáš Kostka. Zúčastnia s automobilom na ostávajúcich šiestich súťažiach rely seriálu majstrovstiev sveta WRC2 2015.

Auto pripravila maďarská firma Tagai Racing Technology, ktorá so značkou Peugeot spolupracuje už ôsmu sezónu. Jej riaditeľ, Tamás Tagai povedal: „Môj osobný názor je taký, že Peugeot 208 je najlepšie auto v špecifikácii R5. Verím, že to dokážeme aj v aktuálnej sezóne s tímom Peugeot Sport Slovakia“.

Nový automobil špecifikácie R5 i nový tím, ktorý vznikol s podporou Peugeot Slovakia v spolupráci so športovým oddelením Peugeot Sport predstavila spoločnosť deň pred začiatkom bratislavského autosalónu. Vážnosť projektu svojou prítomnosť zvýraznil riaditeľ zákazníckeho oddelenia Peugeot Sport pán Laurent Guyot, ktorý priblížil dôvody rozhodnutia francúzskej centrály: „Peugeot 208 sa zrodil v Trnave a my sme radi, že budeme spolupracovať s jazdcami z krajiny, odkiaľ náš automobil pochádza. Martin toho už vo svojom veku dokázal veľa, osobitne výsledkami na tohtoročnej Rallye Monte Carlo“.

Zdroj: Peugeot Slovakia
Zdroj: Peugeot Slovakia

Spojenie automobilu vyrábaného na Slovensku so slovenským jazdcom na svetovej rely scéne zvýraznil aj Adrián Markusek, riaditeľ Peugeot Slovensko, s ktorého podporou bude Martin Koči v tomto roku štartovať.

Martin sa s novým automobilom zoznámi koncom tohto týždňa na testovaní v Maďarsku. Ako povedal, „Som presvedčený, že auto bude jazdiť ešte lepšie, ako vyzerá. Peugeot je top kvalita, stroje sú maximálne konkurencieschopné“.   

Zdroj: Peugeot Slovakia
Zdroj: Peugeot Slovakia

Premiérový štart s automobilom Peugeot 208 T16 v  šampionáte WRC2 absolvujú Martin s Lukášom v máji v Portugalsku. Rally de Portugal sa uskutoční v okolí Porta v termíne od 21. do 24. mája 2015.

Jozef Vydra
ZDROJ: Styllex.com, Peugeot Slovakia

Komentáre k článku


Stream naživo