2018-06-06 12:05:00
Land Rover Explore
Land Rover Explore
Zdroj: Jozef Vydra

Land Rover Explore sa predstavil už aj na Slovensku

Nie je to nový model auta známej značky, ako by sa zdalo podľa názvu, ale patrí k nej.

Vozidlá Land Rover preferujú ľudia s aktívnym štýlom života. Jeho súčasťou je aj správny outdoorový telefón. Land Rover a Bullit Group spoločne predstavili nový outdoorový telefón Land Rover Explore, ktorý sa už dá kúpiť aj na Slovensku. Vyrobený pre použitie v outdoorovom prostredí, telefón Land Rover Explore navrhli tak, aby vám pomohol dostať sa ďalej najmä vďaka dlhej výdrži, širokej konektivite a vysokej odolnosti.

Srdcom zariadenia Land Rover Explore je silná 4 000 mAh batéria, ktorá zaistí dva dni bežného používania, alebo celý deň aktivít s trvale zapnutou mapovou navigáciou GPS na HD displeji s uhlopriečkou 5 palcov.  Výdrž batérie je možné na cestách zdvojnásobiť pridaním balíčka Adventure Pack, ktorý je súčasťou balenia. Pridáva navyše 3 600 mAh kapacity a prémiové topografické mapovanie, využívajúce rozšírenú realitu Skyline od spoločnosti ViewRanger. Po jeho doplnení nemusíte používať špecializované zariadenie GPS, pretože má integrovanú doplnkovú anténu zlepšujúcu spoľahlivosť a presnosť GPS.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

Zariadenie Land Rover Explore má výnimočnú výdrž a zvláda bežné outdoorové používanie. Testované je na pád z výšky 1,8 metra s továrenskou ochranou displeja. Má triedu krytia IP68, preto prežije dokonca pod slanou vodou a zvládne tiež extrémne teploty, teplotné výkyvy, vlhkosť a vibrácie. Telefón tak nebude mať problém s prudkými lejakmi ani blatistými cestami a bude stále fungovať a udržiavať používateľa neustále v spojení. Skúšali sme jeho odolnosť aj priamo na prezentácii – prešli sme kolesami vozidla Land Rover Discovery po telefóne položenom na zemi. Jediný rozdiel bol v zašpinení displeja od pneumatiky auta...

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

Tento inteligentný telefón skonštruovali v úzkej spolupráci so spoločnosťou Land Rover a preberá konštrukčné prvky schopného a univerzálneho vozidla. Inšpiráciu našiel v dizajne prednej mriežky, architektúre svetlometov aj vrúbkovanej povrchovej úprave vnútorných ukazovateľov. Reflektuje tak podstatu značky Land Rover. Hoci je to outdoorový telefón s veľkou výdržou v štýlovom dizajne, dizajnovo je vhodný pre kanceláriu.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

Odkedy telefón Land Rover Explore oficiálne predstavili, dostalo ho 50 outdoorových nadšencov z celej Európy, aby ho testovali prostredníctvom svojich dobrodružstiev v rôznych podmienkach. Ich vyjadrenia jednoznačne poukazujú na to, že sa podarilo vyrobiť naozaj odolný telefón s veľmi dobrým výkonom a vynikajúcou výdržou, ktorý odolá nástrahám tvrdého zaobchádzania. Kladne hodnotia nielen výdrž v extrémnych tepelných podmienkach, ale tiež nárazuvzdornosť, odolnosť proti prachu a vode a presnosť lokalizácie pomocou GPS.

Podľa prísľubu budeme mať možnosť otestovať tento telefón v redakcii aj my - s polu s vozidlom Land Rover Discovery. Alebo to bude test auta s "príslušenstvom" v podobe odolného telefónu? Zaujíma ma hlavne zobrazenie mapových podkladov vo forme virtuánej reality, vďaka ktorej človek vie presne, kde sa nachádza.

Nový Land Rover Explore je dostupný exkluzívne v ponuke operátora Telekom a vo vybraných obchodoch s bezplatným dobrodružným balíčkom, ktorého cena je 149 € a obsahuje karabínu, puzdro a dodatočnú batériu s citlivejšou GPS anténou. cena telefónu  aj s týmto príslušenstvo je 649 eur.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

Pre tých z vás, ktorí chcete vedieť ďalšie podrobnosti prinášame aj hlavné špecifikácie:

  • Veľká batéria (4 000 mAh) plus doplnkové batériové balíčky
  • Ochrana IP68 pred vodou a prachom
  • Odolnosť voči pádu z výšky 1,8 metra s továrenskou ochranou displeja
  • Vysokokvalitné a podrobné možnosti topografického mapovania od firmy ViewRanger s funkciou vylepšenej reality Augmented Reality Skyline
    • Pridaný prémiový voucher na mapy terénu, ktorý umožňuje výber z celoštátnych alebo regionálnych topografických máp na mnohých trhoch.
  • Nastaviteľný panel Outdoor Dashboard na prístup k najdôležitejším informáciám o počasí, údajom snímačov a nástrojom zariadenia podľa vašej aktivity: napr. počasie, vietor, príliv a odliv, kompas, svetlo SOS atď.
  • Android™ ‚Nougat‘ s plánovanou aktualizáciou na ‚Oreo‘
  • 4 GB RAM a 64 GB ROM rozšíriteľná pomocou microSD™
  • Čipset MTK Helio X27, 2,6 GHz, 64 bitov, s desiatimi jadrami a podpora funkcie Dual SIM
  • Zadná kamera 16 MPx, predná kamera 8 MPx, 4× digitálne priblíženie
  • Jasný 5-palcový displej FHD, ochranné sklo Corning® Gorilla® Glass 5, optimalizácia na outdoorové použitie
    • Dotykovú obrazovku je možné ovládať v rukaviciach aj s mokrými prstami
    • Nočný režim s červeným filtrom obmedzuje žiarenie displeja a zaisťuje prirodzenú viditeľnosť v slabom osvetlení a v noci
  • LTE kat. 6
  • Katalóg prispôsobených aplikácií a obsahu zodpovedajúci outdoorovým činnostiam

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

Špecifikácie súpravy Adventure Pack

  • Doplnková batéria 3 600 mAh
  • Doplnková keramická anténa GPS 25 × 25 mm
  • Ochranné puzdro TPU
  • Antikorová karabínka s plátenným popruhom
  • Testovanie na ochranu IP68 a pád z výšky 1,8

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

Viac informácií o telefóne môžete nájsť na stránke www.landroverexplore.sk

Spoločnosť Bullitt Group pomáha globálnym značkám rozšíriť ich produktové portfóliá do nových kategórií, najmä na trh s pripojenými zariadeniami. Navrhuje, vyrába, propaguje a pod licenciou predáva produkty svojich značkových partnerov. Od svojho založenia v roku 2009 navrhla, vyrobila a distribuovala milióny mobilných telefónov, audio produktov, ďalších pripojených zariadení a súvisiacich periférií do viac než 60 krajín celého sveta.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: Land Rover, Bullitt Group

Komentáre k článku


Stream naživo