2015-06-06 04:59:50
Harley on Tour prišla
Harley on Tour prišla znova na Slovensko
Zdroj: Jozef Vydra, H-D,

Nemáte program na tento víkend? Príďte si zajazdiť na Harleye!

Na Slovensko prišiel opäť aj v tomto roku kamión plný motocyklov Harley-Davidson.

Najvýznamnejšie harlejácke podujatie Harley on Tour zavíta opäť na Slovensko. Počas dvoch víkendov, 6-7. júna v Bratislave a 20-21. júna v Košiciach, budú môcť motorkári bezplatne absolvovať skúšobné jazdy na amerických strojoch Harley-Davidson. K dispozícii je dvadsaťtri špičkových motocyklov, ktoré dokonale symbolizujú slobodu a s ňou spojený životný štýl. Kapacita je obmedzená a záujem ako vždy veľký.

Harley on Tour sa tento rok zastaví v sedemnástich krajinách. Na Slovensku je to už známe a etablované podujatie. Za uplynulé štyri roky využilo šancu otestovať stroje legendárneho amerického výrobcu viac ako 2000 jazdcov zo Slovenska. Princíp podujatia je už dobre známy. Na 23 aktuálnych modeloch H-D si môžu bezplatne zajazdiť v uvedených termínoch všetci záujemcovia. Stačí mať vodičské oprávnenie na veľký motocykel.

Pre nejazdcov je k dispozícii Jump Start – stacionár s napevno osadeným motocyklom, na ktorý sa môžete posadiť, naštartovať ho, vyskúšať radenie rýchlostí a vychutnať si bublanie ikonického motora V-Twin. Na mieste si môžete dohodnúť skúšobné jazdy aj na modeloch JEEP.

Zdroj: Jozef Vydra, H-D,

„S toľkými motocyklami v meste je to vzrušujúca príležitosť pre každého jazdca, vyskúšať si aktuálne modely Harley-Davidson,“ pozýva Štefan Karniš z H-D Bratislava na Harley on Tour a jeho kolega z prešovského Harleya Martin Vichrest dodáva, že ide tiež o „skvelú šancu pre fanúšikov, ktorí síce ešte nemajú potrebné vodičské oprávnenie, ale môžu sa niečo nové dozvedieť, zoznámiť sa s našimi motocyklami a stretnúť skúsených jazdcov.“ Bratislava zažije Harleye už tento víkend a večer je pripravená party v Harley Saloone.

Jazdiť sa bude aj na východe

Koncom mesiaca sa kamión plný Harleyov presunie do Košíc pred OC Cassovia. K dispozícii je opäť 350 jázd. Záujemcovia si môžu na jednotlivých rýchlostných úsekoch starostlivo naplánovanej trasy všímať manérvovanie s Harleyom, jeho stabilitu, radenie rýchlostí, akceleráciu, klopenie, podraďovanie, brzdenie aj komfort týchto strojov. Nakoľko samotná Harley on Tour pod taktovkou H-D Prešov naberá rozmery rodinného podujatia, sú na tento rok pripravené ďalšie aktivity aj pre nemotocyklistov.

Zdroj: Jozef Vydra, H-D,
Zdroj: Jozef Vydra, H-D,

Napríklad návštevníci s deťmi budú mať k dispozícii trampolíny, skákací hrad, aquazorbing, open air kaviareň a oddychovú zónu. Pre mladých vznikne Dark Custom zóna s bike exhibíciami a tetovacím kútikom. Podobne ako minulý rok sa môžete tešiť na ukážky bezpečnej jazdy na motocykli s Michalom Jariabkom z Centra bezpečnej jazdy na Slovakiaringu.

Prihláste sa už dnes

Jazdy sú naplánované v čase od 10.00 do 18.00 hodiny. Jazdiť sa bude spoločne vo formácii a každá jazda potrvá približne dvadsaťpäť minút. Záujemcovia si môžu vybrať až dva modely Harley-Davidson, na ktorých absolvujú bezplatnú skúšobnú jazdu. Okrem helmy sa vyžaduje bunda s dlhým rukávom, dlhé nohavice aj v prípade teplého počasia, rukavice a obuv so zatvorenou špičkou. Jazdecké oblečenie bude v obmedzenom počte k dispozícii na zapožičanie na mieste, organizátori však odporúčajú priniesť si vlastné. Prihlásiť sa dá telefonicky. Kompletné informácie a zoznam modelov nájdete na harley-davidson-presov.sk a harley-davidson-bratislava.sk. Prehľad modelov, na ktorých sa bude jadziť nájdete v galérii.

No a aby sme vás nalákali ešte viac, pridávame video z toho, ako to vyzeralo v Košiciach minulý rok:

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo