2016-12-21 11:10:00
VW Tiguan Allspace
VW Tiguan Allspace
Zdroj: VW

Nový Tiguan Allspace bude mať premiéru v Detroite

Volkswagen rozširuje ponuku modelového radu Tiguan o predĺženú verziu.

Novým modelom Tiguan Allspace prinesie Volkswagen v budúcom roku na trh novú, atraktívnu verziu aktuálneho modelu Tiguan. Predĺžená verzia bestsellera bude mať svetovú premiéru začiatkom januára na autosalóne North American International Auto Show (NAIAS, 8. - 22. januára 2017) v Detroite. Od začiatku leta sa bude dlhý Tiguan, ktorý môže byť vybavený siedmimi sedadlami, postupne uvádzať na trhy v Severnej Amerike, Číne a Európe.

Európska verzia predĺženého modelu Tiguan bude mať dodatkové označenie „Allspace“. V Severnej Amerike a Číne sa nový model bude predávať iba ako „Tiguan“, prípadne „Tiguan L“ bez ďalšieho označenia. Nový Tiguan má dlhší rázvor i zadný previs, a vďaka tomu dostatok miesta pre tretí rad sedadiel.

Ako naznačuje meno, nová verzia má o 11 centimetrov predĺžený rázvor a okrem toho aj predĺžený zadný previs pre zväčšenie vnútorného priestoru. To umožnilo vytvoriť flexibilnejší interiér s piatimi sedadlami a zvlášť veľkým batožinovým priestorom. Ponúkne však, rovnako ako KodiaQ, až sedem miest.

Zdroj: VW
Aj nový Tiguan je postavený na flexibilnej platforme MQB a bude mať širokú škálu pohonných jednotiek. Základom bude pohon prednej nápravy, za príplatok bude možnosť pohonu všetkých štyroch kolies 4Motion. Pre nový Tiguan Allspace bude k dispozícii atraktívna ponuka prvkov vybavenia.

Zdroj: VW
Zdroj: VW

Volksawagen zverejnil síce iba prvé dve skice novinky, no na internete sa už objavili aj oficiálne obrázky. Vozidlo na nich je síce určené pre čínsky trh, ale verzie pre Európu a USA sa majú líšiť iba minimálne. Oproti súčasnej kratšej verzie je tu len niekoľko drobných zmien.

Oficiálny európsky debut sa uskutoční v marci 2017 na autosalóne v Ženeve. Nový Tiguan pre európsky a americký trh sa budú vyrábať v mexickom Pueble, verzie pre Čínu bude pripravovať závod v Šanghaji.

Jozef Vydra
ZDROJ: VW

Komentáre k článku


Stream naživo