2016-07-18 09:55:00
VW Tiguan - majster
VW Tiguan - majster v konektivite
Zdroj: VW

Volkswagen Tiguan: Majster v konektivite

Dnešné autá už nie sú iba o jazde, komforte a bezpečnosti. Čím ďalej, tým viac je popri týchto aspektoch dôležitá aj schopnosť auta zabaviť svoju posádku.

Od auta, akým je nový Volkswagen Tiguan, sa toho očakáva veľa. Predsa – len má toto SUV po vizuálnej stránke všetky predpoklady, aby bolo dokonalým autom pre rodinu alebo pre dobrodružne založených ľudí. Jeho elegantná karoséria sa hodí na otvorené cesty, diaľnice, ale aj do mesta či na parkoviská pred dobrými podnikmi alebo pred divadlom.

Vyšší podvozok a muskulatúrne blatníky zas prezrádzajú, že Tiguan nebude protestovať, ak ho náhodou vezmete na výlet mimo asfaltové cesty. Naopak – vďaka pohonu 4MOTION Active Control si bude tieto výlety užívať rovnako, ako vy. Pritom vás bude na svojom futuristickom digitálnom prístrojovom štíte Active Info Display informovať o rôznych parametroch – uhle natočenia predných kolies, nadmorskej výške, teplote oleja… To sú informácie, ktoré v teréne oceníte. Ak plánujete takéto výlety častejšie, môžete si Tiguan objednať so špeciálnym off-roadovým bodykitom. Ten má robustnejšie nárazníky, sú vyššie a odolnejšie proti prípadným škrabancom od vetiev či kamienkov.

Veľkosť karosérie tomu síce nenasvedčuje (Tiguan vyzerá príjemne kompaktne), ale v jeho vnútri je veľa miesta. Kufor má objem až 610 litrov a dostanete sa do neho aj bezdotykovo vďaka systému Easy Open. Stačí len mávnuť nohou popod zadný nárazník. Vzadu je miesta na rozdávanie a aj zadní pasažieri si môžu svoj posed prispôsobiť vďaka plne nastaviteľným zadným sedadlám. Zdá sa, že Tiguan spĺňa všetky predpoklady na to, aby bol označený ako dobré auto do každých podmienok.

Zdroj: VW

Lenže tu sa snaha Volkswagenu neskončila. Práve to nás privádza ku konektivite. Už ste počuli o tom, že auto sa s mobilom dá spojiť cez Bluetooth. Lenže Tiguan posúva konektivitu ešte ďalej. Vďaka systémom Apple Car Play, Android Auto či MirrorLink si skvelo rozumie so smartfónmi. V skratke to znamená, že aplikácie, ktoré používate vo svojom smartfóne, môžete ovládať aj cez dotykovú obrazovku auta.

Je tu však aj pár čerešničiek: online služba Car-Net Guide & Inform vám dokáže cez obrazovku navigácie poskytnúť aktuálne informácie o cenách paliva na vašej ceste či o uzávierkach alebo prácach. Taktiež sa tu dozviete o možnostiach ohľadom parkovania či o zaujímavých atrakciách. Ako vidíte, táto služba je skvelá pri cestovaní v zahraničí, ako aj doma. Skvelou funkciou je aj palubná sieť Wi-Fi, ktorá poskytuje pasažierom prístup na internet a zároveň sa cez ňu dá pomocou funkcie Volkswagen Media Control ovládať infotainment systém. Vy môžete šoférovať a spolujazdci sa môžu cez tablet starať o hudbu. Skvelé, nie?

Zdroj: VW
Zdroj: VW

Úplnou raritou je navyše možnosť prepojiť s autom GoPro kamerupremietať jej obraz na obrazovku navigácie. Za jazdy si môžete z bezpečnostných dôvodov nechať spraviť iba fotku, ale pri nízkych rýchlostiach môžete pomocou kamery napríklad online sledovať, čo sa deje s vašimi ratolesťami na zadných sedadlách. Samozrejme, že Volkswagen Tiguan toho dokáže ešte oveľa viac. Jeho bezpečnostné systémy často nenájdete ani v omnoho drahších autách. Aj to je dôvod, prečo je to jedno z najtalentovanejších áut na trhu. Viac si prečítajte na www.volkswagenblog.sk

 

PR, platená reklama
ZDROJ: Porsche Slovakia

Komentáre k článku


Stream naživo