2018-01-23 16:10:00
Ford Mustang Bullitt 2018
Ford Mustang Bullitt 2018
Zdroj: Ford

Ford Mustang Bullitt 2018 – oživenie legendy

Je to už päťdesiat rokov od uvedenia filmu s jednoduchým názvom Bullitt. Tento Mustang vznikol práve na počesť starého filmu.

Film Bullitt – v slovenskom preklade Bullittov prípad, uzrel svetlo sveta 17. októbra 1968. V hlavných úlohách sa predstavili Steve McQueen, Robert Vaugn a Jacqueline Bisset. Aj keď dielo režiséra Petra Yatesa nepatrí medzi absolútny vrchol kinematografie 20. storočia, patrí medzi legendárne filmy. Svet si film nepamätá len pre typické zamračené vystupovanie Steva Mcqueena, alebo pre krásu Jacqueline Bisset, ale pre viac než 10 minútovú automobilovú naháňačku, ktorá už desaťročia ohuruje fanúšikov motorizmu. Proti sebe v nej v uliciach San Francisca stoja Dodge Charger a Ford Mustang.

Kľúčom k odomknutiu sŕdc divákov je predovšetkým spojenie charizmy Steva McQueena s Mustangom v krásnej zelenej farbe.

Práve na počesť filmu a filmového vozidla i samotného legendárneho herca vznikla špeciálna edícia faceliftovaného modelu Ford Mustang GT. Auto odeté iba v špeciálnej zelenej metalíze Highland Green je zbavené všetkých pruhov i znakov výrobcu, či iných nadbytočných doplnkov. Vkusne spája komponenty z balíkov Mustang GT Premium a Performance. Má obuté čierne lakované disky, červené strmene a radiacu páku manuálnej prevodovky s typickou bielou guľou.

Zdroj: Ford

Podkapotou má navyše upravenú V8 s objemom 5,0 litrov. Tá disponuje nasávaním z modelu Shelby GT Cobra, upravenou riadiacou jednotkou motora a aktívnym ventilom vo výfukovom potrubí pre monumentálny zvukový prejav. Úpravy umožnili zvýšiť celkový výkon na 354 kW teda takmer 482 koní a 570 Nm. Výsledkom je zvýšenie maximálnej rýchlosti na 262 km/h.

V interiéri už veľa pripomienok na pôvodný Mustang použitý vo filme Bullitt nenájdete. S výnimkou hlavice riadiacej páky a nápisov Bullitt ide o bohato vybavený Mustang GT s 12 palcovým displejom infotainmentu, tlmičmi MagneRide, športovými sedadlami Recaro a mnoho ďalších doplnkov.

Zdroj: Ford

Automobil bol uvedený na nedávnom autosalóne v Detroite a na jeho uvedení i na videu, ktoré nájdete pod článkom sa podieľala vnučka slávneho herca Molly McQueen. Ford okrem uvedenia špeciálnej verzie aktuálneho Mustanga priviezol aj pôvodný Mustang Bullitt.

Ford medzičasom ponúkol nový model Bullitt s výrobným číslom 001 do charitatívnej aukcie. V nej bol vydražený za rovných 300 000 dolárov. Ďalšie modely by ale mali byť lacnejšie a údajne sa pár kúskov dostane aj do Európy. Koľko ich ale Ford vyrobí zatiaľ zostáva otázne.

V galérii nájdete aj pôvodný Bullitt a tiež list, ktorý písal Steve McQueen pri jeho snahe získať auto späť do rúk. List je súčasťou príbehu, ktorý sa tiahol vyše 40 rokov. Príbehu o pôvodnom aute, ktoré na takto dlhú dobu zmizlo z povrchu zemského a až teraz sa objavilo znova.

PS: Dnes slovenské zastúpenie značky Ford oficiálne oznámilo začiatok predaja faceliftovaného modelu Ford Mustang. Svojho Mustanga si tak môžete objednať už dnes. Modernizovaný Mustang ponúkne aktualizovaný motor V8 s objemom 5,0 litra s výkonom 450 koní a k tomu najnovšiu 10-stupňovú automatickú prevodovku, taktiež je k dispozícii nastaviteľné zavesenie kolies MagneRide, funkcia voľby jazdných režimov Drive Modes, ktorá obsahuje aj nastaviteľný vlastný režim „My Mode“. Nová technológia výfuku s aktívnym ventilom prináša inovatívny režim Good Neighbour (dobrý sused). V prípade jeho aktivácie môžete nastaviť časy, kedy je štart motora tichší a nehnevá citlivé uši susedov. 


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo