2015-07-02 15:02:20
Jaguar C-X17 Sports Crossover
Jaguar C-X17 Sports Crossover Concept
Zdroj: Jaguar Cars Limited

Jaguar Land Rover bude vyrábať autá v Rakúsku vo fabrike Magna Steyr

Automobilka Jaguar Land Rover dnes oznámila výrobu automobilov značky Jaguar vo fabrike v Rakúsku.

Spoločnosť Jaguar Land Rover tak s veľkou pravdepodobnosťou odpovedala na otázky tých, ktorí dúfali, že výrobný podnik spoločnosť postaví na Slovensku, či v inej blízkej krajine. JLR sa rozhodli pre výrobu na overenom mieste, kde sa už teraz vyrába niekoľko modelov iných značiek.

Automobilka nešpecifikovala množstvo áut, ktoré sa budú v Magne vyrábať, rovnako tak ani modely. Isté je, že výroba by sa mala spustiť už budúci rok, čo je pre Jaguar Land Rover pozitívna správa.

Magna Steyr aktuálne vyrába model Mercedes triedy G, Mini Countryman a Paceman, či Peugeot RCZ.

Šéf spoločnosti JLR Ralf Speth ale ubezpečuje pracovníkov v Británii, že sa nemusia báť o svoje miesta a Veľká Británia a hlavne závod automobilky v meste Solihull zostáva naďalej kľúčovým. „UK zostáva v centre našich dizajnérskych, vývojových a výrobných kapacít. Partnerstvo akým je toto, len doplní operácie v UK,“ povedal Speth.  

Médiá špekulujú, že sa v Magne Steyr bude vyrábať menší crossover s označením E-Pace, menší brat modelu F-Pace, ktorý sa bude vyrábať v Solihulle.

Automobilka JLR v rukách indickej Taty výrazne expanduje. Nedávno otvorila závod v Číne, pracuje na otvorení závodu v Brazílii, aby sa tak dostala bližšie ku kľúčovým trhom. Podobnú stratégiu výroby lokálne dnes uskutočňuje väčšina globálnych značiek.

jh
ZDROJ: Automotive Europe

Komentáre k článku


Stream naživo