2014-08-05 10:37:00
Je toto nový Mercedes
Je toto nový Mercedes S600 Pullman?
Zdroj: mercedes, carscoops.com

FOTO: Je toto superluxusný Mercedes-Benz S600 Pullman?

Najluxusnejšia verzia Mercedesu triedy S má názov Pullman. Na internete sa objavili patentové fotografie. Podoba Pullmanu je tak pravdepodobne odhalená.

Nový Mercedes S600 Pullman má byť najluxusnejším autom súčasnosti. Mercedes ním chce zaútočiť na peňaženky najbohatších ľudí sveta.

Odkedy Daimler ukončil existenciu obnovenej značky Maybach, nemá čo ponúknuť šejkom a im podobným. Mercedes triedy S je mimoriadne auto plné moderných technológií a luxusu, napriek tomu si ho môže dovoliť mnoho bohatších ľudí.

Zaplatiť však za auto viac než 700 000 eur, to už nedokáže len tak hocikto. Práve táto čiastka má byť „základná“ cena novej generácie Pullmana.

Za tie peniaze však záujemcovia nedostanú len vylepšenú verziu triedy S. Patentové fotografie, ktoré priniesol server carscoops.com odhaľujú viac ako pravdepodobnú podobu nového konkurenta značkám ako Rolls Royce, či Bentley.

Mercedes však nechce zostať len pri konkurovaní, chce ísť ešte ďalej. Pomôcť by mu v tom mal dvorný tuner Brabus, ktorý by mal stáť za výrobou tohto vozidla.

Pullman má podľa údajov, ktoré získal spomínaný server dĺžku 6,4 metra. Pochopiteľne má dlhší rázvor, v porovnaní s klasickým modelom až o jeden meter. Pullman tak bude nielenže dlhší ako najdlhší Maybach, dlhší bude aj od modelu Rolls Royce Phantom s predĺženým rázvorom. Ako sa zdá, na dĺžke predsa len záleží :).

Predĺženie znamená, že autu pribudli dve ďalšie okná, skrývajúce druhý rad sedadiel. Vzadu by sa mali vedieť odviezť 6-ti pasažieri, vpredu ďalší dvaja. Pasažieri vzadu budú sedieť ako za starých čias v Pullmanovi zo 60-tych rokov - oproti sebe.

Zatiaľ sa nevie, či bude mať Podkapotou 6,0-litrovú bi-turbo V12-tku, ktorú má S600, alebo ju ešte Brabus upraví. Na takéto auto však 530 koní a 830 Nm bohato stačí, no nie? Isté je, že naftu do tohto auta liať nikto nebude.

Ján Hargaš
ZDROJ: carscoops.com

Komentáre k článku


Stream naživo