2020-08-22 11:00:00
Aurus Komendant
Aurus Komendant
Zdroj: Aurus/Rospatent

Ruský Rolls: Prezidentské SUV Aurus Komendant kompletne odhalené

Aurus Komendant je vďaka patentovým obrázkom prvýkrát vidieť úplne bez kamufláže.

 

Komendant, či tiež Commendant (angl.) alebo pekne po slovensky Veliteľ je najnovší prírastok do rozrastajúcej sa rodiny modelov Aurus. Po sedane, sedane s otvorenou strechou v prezidentskej úprave a luxusnom MPV prichádza štvrtý model, od ktorého si predstavitelia značky sľubujú najväčšie predaje.

Komendant, ktorý meno získal po veži Kremlinu stojí na tej istej platforme ako Senat a MPV Arsenal. Podkapotou by sa tak mal opäť objaviť benzínový elektrifikovaný osemvalec V8 s objemom 4,4 litra s výkonom cca 600 koní a s krútiacim momentom 880 Nm spojený s 9-stupňovou automatickou prevodovkou. Poháňanú bude mať prioritne zadnú nápravu s pripájaním tej prednej v prípade potreby.

Zdroj: Aurus/Rospatent

Platforma, na ktorej vznikli všetky doterajšie modely vznikala v spolupráci s nemeckými vývojármi. Aurus by mal získať aj ďalšie modely a jedným z nich je aj motocykel určený ako sprievodné jednostopé vozidlo. Motocykel sa objavil prvýkrát pred tromi rokmi a rovnako jeho vizuál zachytávajú zverejnené patentové fotografie.

Zdroj: Aurus/Rospatent
Zdroj: Aurus/Rospatent

Komendant na skicách, ktoré zverejnila ruská patentová kancelária Rospatent pôsobí ako naozaj veľké full-size SUV s typickou maskou, ktorá je spoločná pre všetky modely Aurus. Vozidlo vyzerá konzervatívne a azda aj preto je v jeho dizajne možno zočiť tvary viacerých značiek a ich luxusných SUV. Ja by som tam pokojne videl celú paletu podobne orientovaných vozidiel od Rolls Royce Cullinan, cez Bentley Bentaygu a Range Rover, až po BMW X7. A keď už som pri menovaní západniarskych konkurentov, pripomeniem ešte toho najzápadnejšieho – Cadillac Escalade.

Zdroj: Aurus/Rospatent

Aurus má teda nepochybne ťažký život. Údajne aj pre chabé dielenské spracovanie a nízku kvalitu materiálov prvých kusov. No keď sa s takým deficitom vysporiada poľahky Tesla, malo by to vyjsť aj Komendantovi. Ten by mal mať spomedzi všetkých modelov Aurus najväčší komerčný úspech. Očakáva sa, že jeho kúpa by mala byť istým prejavom patriotizmu.

V galérii nájdete ďalšie obrázky. V tomto článku zasa vidieť pár záberov interiéru. 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Carscoops

Komentáre k článku


Stream naživo