2016-10-08 10:35:00
Dvere uleteli vodičovi BMW
Dvere uleteli vodičovi BMW

VIDEO: Uleteli vám už niekedy včely? Toto sa stalo vodičovi BMW!

Keď človek má blbú náladu, hovorí sa, že mu uleteli včely. Včelárom občas aj naozaj.

No prekvapenie v podobe „pochodujúcich“ dverí na pretekárskom okruhu nepatrí medzi všedné zážitky. To rozhodne nie.

Občas sa stane, že vás predbehne zle dotiahnuté koleso. Ale že sa dvere auta, na ktorom jazdíte poberú počas jazdy „na prechádzku“... to nebýva časté.

Pretekárske autá sa často vystavujú extrémnemu zaťaženiu. Prejavuje sa to neraz na ich stave. Častá výmena súčiastok ako sú pneumatiky, alebo brzdové platničky a kotúče, nie je ničím zvláštnym. No čo v prípade, že počas jazdy vplyvom vysokej rýchlosti odpadnú dvere? Asi sa iba dobre pozerať (ak sa dá), kde sa to stalo a potom sa po ne vrátiť.

Presne toto sa stalo pred pár dňami na nemeckom okruhu Nürburgring. Prebiehali tam práve preteky cestovných áut. V kategórii GT2 súťažilo aj BMW M3 E46. Podľa dostupných správ sa mu odtrhli dvere na rovinke v rýchlosťou 280 km/h.

Ešte dobre, že to nebolo lietadlo  vo veľkej výške, kde by náhla dekompesia kabíny spôsobila vážne problémy. V tomto prípade si vodič špeciálu musel po úľaku zvyknúť na trocha väčší prievan. Vlasne akoby presadol z uzatvoreného cestovného auta do otvorenej formule. V pokoji ale rozhodne nebol,, ako dokazuje jeho reakcia – veď kto by len čakal, že odpadne z auta práve táto časť...?

Dobrá správa nakoniec: odpadnuté a odletené dvere nikoho nezranili, ani nespôsobili nehodu ďalších vozidiel a po čase ich nainštalovali späť na pretekárske BMW. Vodič sa podľa správ z toho dostal tiež pomerne rýchlo – možno zvažuje prestup medzi otvorené špeciály...

Jozef Vydra
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo