2014-08-14 12:55:31
Nákladiak prešiel cyklistku
Nákladiak prešiel cyklistku
Zdroj: liveleak.com

VIDEO: Ženu zrazil vodič s nákladným autom, chodca zasa UAZ

Už z nadpisu je zrejmé, že sa to odohralo v Rusku. Za obe nehody môžu vodiči.

Boli by toho plné správy a noviny, ale nevie o tom takmer nikto. Nestalo sa to totiž u nás. Áno, hádate správne, tie zaznamenané udalosti máme vďaka rozšírenému použitiu kamier v autách na cestách Ruska. Odtiaľ pochádzajú aj obe videá. Kto bol na vine a kto sa správal z pozície silnejšieho je zrejmé v oboch prípadoch.

V tom prvom síce spočiatku veľa nevidno, o to prekvapujúcejšie je vyvrcholenie. No zrejme si vodič nákladného auta povedal, že cyklistku predbehne a vráti sa späť. Oprotiidúce auto však bolo bližšie, ako odhadol a tak sa musel pratať na svoju stranu cesty, ak nechce skončiť čelnou zrážkou. Možno cyklistka ešte aj mierne vybočila, no jasné je iba jedno: nákladné auto ju zachytilo a ona spadla pod zadné koleso auta, ktoré ju prešlo!

Veľmi laxný je prístup vodiča, ktorý keď vystúpil, viac sa staral o zvyšky z nehody na ceste, ako o prejdenú cyklistku! Záhadou je, ako to prežila bez zranení. No, silná, ruská žena. Veď sa presvedčte sami:

 

Druhý prípad je celkom jasný a doslova čítankový príklad, ako to dopadne, keď jeden vodič dá prednosť chodcovi na priechode a druhý vodič nezastaví. Napriek tomu, že chodca zrazilo menšie auto, neskončilo sa to tak šťastne ako v prvom prípade. Alebo to aspoň z videa tak vyzeralo... Vodič  zrazil chodca v pomerne vysokej rýchlosti na svojom terénnom aute. Ten sa dostal pod auto a pravdepodobne len vďaka vyššiemu podvozku neboli následky (aspoň na mieste) fatálne. Podrobnosti o nehode chýbajú, no je evidentné, že hlavnou príčinou bola vysoká rýchlosť v kombinácii s nepozornosťou.

.

Ponaučenie z oboch prípadov? Na cestách v Rusku sa zrejme neoplatí pohybovať pešo, ani na bicykli. Ale ani v aute to nie je nič extra, Nikdy totiž neviete, či sa na vás nevyrúti zboku a na červenú nejaký šialenec. Raz darmo, ruské cesty, to je hotová divočina...

 

Jozef Vydra
ZDROJ: liveleak.com

Komentáre k článku


Stream naživo