2013-08-03 09:00:00
Magický kruhový objazd v
Magický kruhový objazd v anglickom Swindone je ťažkým rébusom aj pre Britov, nielen pre nás, čo jazdíme vpravo - ako by ste na ňom zablúdili?

Fúkať treba poriadne, nezablúdiť na objazde a sendvič si dať radšej na raňajky

Dnešný voľný a opäť horúci deň, je skôr na pobyt pri vode. No ak si chcete prevetrať pľúca u nás, máme čosi na výber.

Sú v živote situácie, keď potrebujete inovatívne riešenia, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani známy a populárny televízny všeumelec McGyver. Napríklad viete, aký užitočný je motocykel pri kempovaní? Ak je to nejaký chopper, má trojnásobné využitie: nielen že vás privezie na miesto, ale v prípade potreby dokáže pri (včasnom) naštartovaní odplašiť medveďa. No a keď je najhoršie a potrebujete sa zohriať pri táboráku, ktorý sa zmenil na zhasínajúcu pahrebu, nájde využitie aj vtedy:

POZOR: Vzhľadom na pretrvávajúce suché a horúce počasie so zákazom kladenia ohňa takmer vo všetkých lesoch Slovenska, neskúšajte to, čo je na videu!! Škody by boli obrovské a predsa nechcete, aby u nás horeli lesy tak, ako zvyknú napríklad v Chorvátsku...

Kade, kade cestička?

Keď sme pri Chorvátsku, pridajme jedno úsmevné video aj odtiaľ. Presnejšie z kruhového objazdu neďaleko Puly. Zdá sa, že to nie je jediné miesto na svete, kde môžu mať problémy s jazdením ľudia (v tomto prípade sa hovorilo niečo o žene za volantom, ale to je určite len náhoda...), ktorí sa nevedia pohybovať na priamej ceste s viac ako jedným, alebo dvoma jazdnými pruhmi v jednom smere. A že takých je! Pritom asi dotyčnému šoférovi (šoférke?) niekto povedal, že na kruhovom objazde má odbočiť doľava. Len tam to funguje trocha inak. Nuž, nikto múdry z neba nespadol, ale tých hlúpych ako keby zhadzovali... Pomoc sa teda zíde, aj s nápoveďou ako pre Američanov – presne dopodrobna všetko napísať, vysvetliť – aj tak to nepomôže, ako ukazuje záver videa...

Sendvič nemusí byť len na jedenie

Ostatné významy tohto slova teraz radšej preberať nebudeme. A keďže ani u nás, ani na východ od našej úžasnej krajiny neplatí pravidlo odstavenia vozidiel k okraju cesty, aby mohli stredom prejsť pri zápche vozidlá záchranárov, potom aj dopravný prostriedok, ktorý je užší, ako obyčajné auto, môže mať problém. Ba čo môže – musí! Ale vlastne načo o tom hovoriť, keď sa môžete o tom presvedčiť? Našťastie nie na vlastnej koži:

Jozef Vydra
ZDROJ: YouTube, liveleak

Komentáre k článku


Stream naživo