2014-09-10 09:58:50
Honda HR-V
Honda HR-V
Zdroj: Honda

Honda zverejnila meno a prvé zábery nového malého SUV pre Európu

S blížiacim sa jesenným autosalónom v Paríži sa množia stále nové odhalenia noviniek.

Podobne aj japonská Honda uvedie na európsky trh malé SUV. Svet a hlavne Japonsko ho už pozná pod menom Vezel. Na konci minulého roka sa totiž predstavil na tokijskom autosalóne. Pre Európu bude mať staronové meno HR-V. Tento model je novým zástupcom spoločnosti Honda v rýchlo sa rozvíjajúcom európskom segmente malých SUV. Európsky prototyp sa predstaví na autosalóne Mondial de l’Automobile.

Univerzálnosť triedy SUV sa v tomto prípade kombinuje s karosériou v štýle kupé. Palivovú nádrž novej Hondy HR-V umiestnili do jej stredu  v strede, vďaka čomu vďaka čomu kabína získala maximum priestoru a je jednou z najpriestrannejších a najviac prispôsobiteľných spomedzi malých SUV. Sedadlá Honda Magic Seats® využívajú túto univerzálnosť širokou škálou konfigurácií sedadiel s možnosťou sklopenia zadného radu sedadiel do roviny, čo vytvára väčší priestor na prevoz nákladu. Zvýšila sa tak aj celková variabilita interiéru.

Spoločnosť Honda zverejnila prvé dva oficiálne zábery úplne novej európskej verzie malého SUV ešte pred jeho svetovou premiérou na parížskom autosalóne Mondial de l’Automobile 2014, ktorý bude v októbri.

Zdroj: Honda

Dizajn exteriéru nového prototypu HR-V pripomína karosériu kupé vďaka ostrým dynamickým líniám, ktoré spájajú štýlovú vrchnú časť karosérie s mohutnejšou spodnou časťou. Túto eleganciu dizajnu dosiahlo nové „háervéčko“ bez obmedzenia praktického využitia interiéru vozidla.

Ďalšie informácie o novom európskom vozidle HR-V zverejní Honda na tlačovej konferencii na autosalóne Mondial de l’Automobile 2014 v hale 3, v utorok 2. októbra o 16:45.

Jozef Vydra
ZDROJ: Honda

Komentáre k článku


Stream naživo