2022-03-08 09:00:00
Jungheinrich
Jungheinrich
Zdroj: Jungheinrich

Spoločnosť Jungheinrich otvorila nový závod na renováciu jazdených vozíkov

Spoločnosť Jungheinrich otvorila svoj druhý závod na renováciu použitých zariadení v rumunskom Ploiești.

S novým areálom, ktorý pokrýva približne 5 000 metrov štvorcových, spoločnosť uspokojí rastúci dopyt po použitých zariadeniach. Ide o jazdené vozíky, ktoré pomáhajú pri manipulácii s materiálom a pritom vytvárajú kapacitu pre ďalší rast.

V Ploiești budú elektrické paletové vozíky EJE a elektrické protizávažové vozíky EFG okamžite zrenovované pre európsky trh. Touto investíciou ide Jungheinrich príkladom pre obehové hospodárstvo v intralogistike. Zároveň firma umožňuje priemyselným aj logistickým spoločnostiam využívať udržateľným spôsobom repasované vozíky.

Spoločnosť Jungheinrich je prvou firmou, ktorá prijala výzvu renovácie manipulačných vozíkov, a to v prémiovej kvalite. Spoločnosť sľubuje, že jej „JUNGSTARS“, čo je oficiálny názov jazdených vozíkov, prejdú komplexnou repasáciou. Samozrejme, budú mať najazdené motohodiny.

So závodom na renováciu, ktorý je už otvorený v Ploiești, spoločnosť Jungheinrich ďalej rozširuje svoje existujúce kapacity a optimalizuje vlastné štruktúry i procesy v sektore použitých zariadení.

Ploiești je popri Drážďanoch najväčším závodom Jungheinrichu na renováciu určenú pre jazdené vozíky. Otvorením tohto nového závodu spoločnosť do roku 2025 zvýši kapacitu v danej oblasti o 25 percent.

„Všeobecný trend smerujúci k trvalej udržateľnosti sa odráža v neustále rastúcom dopyte po našich priemyselne renovovaných jazdených vozíkoch. Sú dobrým riešením, najmä pre ekologicky uvedomelých zákazníkov, pretože vďaka renovácii ušetríme asi 80 percent CO2 v porovnaní s novou produkciou. Počas pandémie COVID-19 sa mnohí zákazníci, ktorí si uvedomujú cenu, obracajú tak nielen na lacnejšie, ale aj na výkonné jazdené vozíky. Tie sú optimálne pre krátkodobé a strednodobé používanie, ale aj na neustále využívanie,“ hovorí Tino Alban, Plant Manager v drážďanskej spoločnosti Jungheinrich AG.

Jedinečný proces priemyselnej renovácie jazdených vozíkov od Jungheinrich prebieha podľa štandardizovaného postupu. Ten je rovnaký pre všetky jazdené vozíky a je založený na šiestich krokoch. V tomto procese sú použité, napríklad aj paletové vozíky uvedené do takého technického a vizuálneho stavu, že vyzerajú ako úplne nové. 5-hviezdičkový princíp spoločnosti Jungheinrich navyše zaisťuje, že každý repasovaný vozík je výsledkom renovácie podľa najvyšších noriem bezpečnosti a udržateľnosti. Pri obnove sa dbá aj na najprísnejšie kontroly kvality.

Kým sú komponenty ako rámy, motory a prevodovky repasované, tak sú v záujme bezpečnosti všetky ďalšie opotrebované časti nahradené originálnymi náhradnými dielmi. Takýmto spôsobom, ktorý šetrí zdroje aj energiu, výrazne predlžuje Jungheinrich životný cyklus vozíkov, pričom minimalizuje použitie nových dielov. V súčasnosti miera opätovného využitia vozíkov dosahuje 94 percent. „Dôkladný špičkový proces renovácie premení naše JUNGSTARS na jazdené vozíky prémiovej kvality. Spájajú ekologické, ekonomické a technické výhody a ponúkajú tak rôznorodosť výkonu, ktorá je na trhu jedinečná,“ zdôrazňuje Tino Alban.

Zatiaľ čo renovácia Jungheinrich EJE, ako aj EFG prebieha v závode v Ploiești, fabrika v Drážďanoch zodpovedá za všetky ostatné typy vozíkov. Okrem toho rekondícia vozíkov určených pre ázijský trh prebieha v Bangkoku a v Qingpu v Číne.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: PR Jungheinrich

Komentáre k článku


Stream naživo