2020-05-14 13:30:00
Goodyear Vector 4Seasons Gen-3
Goodyear Vector 4Seasons Gen-3
Zdroj: GoodYear

Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 je alternatíva, ak nejazdíte veľa

Goodyear uvádza na trh tretiu generáciu uznávaného radu celoročných pneumatík

Pneumatiky Vector 4Seasons Gen-3 predstavujú najnovší prírastok segmentu celoročných pneumatík. Pneumatiky najnovšej generácie poskytnú vodičom lepšie úžitkové vlastnosti na snehu, za mokra i za sucha.

Celoročné pneumatiky sú jedným z najrýchlejšie rastúcich segmentov. Vodiči, ktorí si ich zabezpečujú, sledujú tri základné charakteristiky – bezpečnosť vo všetkých poveternostných podmienkach, vynikajúce brzdné vlastnosti a priľnavosť za mokra a aj vynikajúce brzdné vlastnosti na suchej  vozovke.

Zdroj: GoodYear

„Naši dizajnéri a inžinieri mali pred sebou impozantnú úlohu ďalej zlepšiť Vector 4Seasons Gen-2, celoročných pneumatík, ktoré získali viac ocenení, ako ktorákoľvek iná značka“, povedal Mike Rytokoski, viceprezident a marketingový riaditeľ spoločnosti Goodyear Europe a dodal: „Sme hrdí, že sa im v podobe Vector 4Seasons Gen-3 podarilo urobiť najlepšie pneumatiky ešte lepšie."

Vďaka technológii Goodyear Snow Grip ponúka Vector 4Seasons Gen-3 lepšiu priľnavosť a lepšiu ovládateľnosť na snehu. Veľké množstvo priečnych drážok v strede behúňa zabezpečuje účinnejšie „zahryzávanie“ pneumatiky do snehu, čo zlepšuje ovládateľnosť na snehu v porovnaní s predchádzajúcou generáciou o 5 %.

Technológia Goodyear Dry Handling je založená na silných blokoch v korune a ramene pneumatík, ktoré znižujú ich deformáciu v namáhaných situáciách. To prináša v porovnaní s predchádzajúcou  generáciou o 5 % lepšie brzdné vlastnosti na suchu.

Tieto údaje vychádzajú na základe 34 testov 18 popredných nezávislých európskych časopisov špecializovaných na pneumatiky vyrobených od januára 2015 do decembra 2019. Výpočet je založený na počte testov, ktoré Goodyear v segmente celoročných pneumatík vyhral nad všetkými testovanými pneumatikami konkurenčných značiek. 

Vector 4Seasons Gen-3 sa rovnako ako ich predchodca naďalej vyznačujú aj pôsobivou odolnosťou voči aquaplaningu vďaka technológii Goodyear Aqua Control, ktorá využíva hlboké a široké drážky na zlepšenie odvodu vody.

Nové Vector 4Seasons Gen-3 uviedol Goodyear na trh v apríli, celkove 65 rozmerov pribudne  postupne v priebehu roka a ďalšie budú nasledovať v rokoch 2021 a 2022. Pneumatiky už boli schválené ako originálna výbava pre prvovýrobu. Na konci tohto roka sa začnú montovať na vozidlá Peugeot 2008/3008/5008, DS3 Crossback a DS7 Crossback; dovtedy sa ráta aj s modelmi ďalších výrobcov.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: PBR, Goodyear Deutschland (video)

Komentáre k článku


Stream naživo