2019-10-03 08:00:00
SEAT Papparazzi
SEAT Papparazzi
Zdroj: Papparazzi

Nachytali sme pár noviniek pre Autosalón v Nitre pred odhalením

Aké sú novinky a premiéry na Autosalón Autoshow Nitra 2019

Avizovali sme, že vám predstavíme niektoré z noviniek, ktoré máte možnosť vidieť v meste pod Zoborom. Nebudú to všetky, ale aspoň niektoré. Neskôr pribudne aj fotogaléria. Tentoraz začneme vymenovaním a opisom abecedne

Značka Citroën predstaví na nitrianskom autosalóne svoju kompletnú modelovú ponuku. V expozícii je 11 osobných vozidiel s dôrazom na najnovšie SUV modely značky – Citroën C5 Aircross, Citroën C3 Aircross, limitovaná edícia modelov Origins predstavuje komplexnú sériu vyvinutú špeciálne pri príležitosti storočnice značky. Obsahuje modely Citroën C1, C3, kompaktné SUV C3 Aircross, nový model C4 Cactus, model C4 SpaceTourer a C-Elysée. Edícia Origins má špeciálne farby a znak Origins since 1919 na karosérii.

Nechýba slovenský Citroën C3, ktorý je bestselerom značky a vyrába sa len na Slovensku, rovnako sú prístupné veterány Citroën vo výstavnej expozícii pri príležitosti 100.výročia značky. Pri príležitosti 100.výročia značky budú pre návštevníkov autosalónu vystavené aj jej 3 ikonické modely, ktoré sú odkazom na jej bohatú históriu - Citroën 2 CV, Citroën  DS a Citroën Méhari. Na vonkajšej ploche je 5 úžitkových vozidiel vrátane prestavieb.

Zdroj: Jozef Vydra

Aj značka Ford prišla do Nitry s novinkami. Tentoraz hlavne v úžitkovom segmente. Premiéru má nielen modernizovaný Ranger, ale aj Model Custom a asi najpredávanejšia „dodávka“ všetkých čias – Ford Transit. Ten sa vystavuje v dvoch verziách – krátkej a predĺženej.

V expozícii však nájdete aj obľúbené modey – Focus, Mondeo, ale tiež športový Mustang - a je toho oveľa viac.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

Hyundai má svoj samostatný stánok v hale B, kde vystavuje až 11 vozidiel. V štyroch zónach možno bližšie spoznať najpredávanejšie modely z radu „i“ (i20, i20 Active, i30 kombi), vysokovýkonné N-modely, respektíve športovo ladený N Line (i30 N, i30 Fastback N, i30 N Line), kompletnú zostavu na Slovensku predávaných SUV (Kona, Tucson, Santa Fe) a dve novinky. Je to nový elektrický Ioniq, ktorý má nielen osviežený dizajn a nové bezpečnostné systémy, ale najmä väčšiu kapacitu batérie a dojazd až 311 km. Predstaví sa aj prvé hybridné SUV z dielne Hyundai - Kona Hybrid. Na viaceré modely zároveň Hyundai pripravil atraktívne cenové zvýhodnenie v podobe autosalónového bonusu.

Spoločnosť Kia Motors na autosalóne v Nitre má svoju expozíciu rozdelenú na tri časti. Hlavná časť je venovaná kompletnej rodine Ceed so všetkými karosárskymi verziami vrátane najnovšieho prírastku XCeed. Nové CUV predstavuje športovú alternatívu k tradičným SUV a ponúka porovnateľnú úroveň priestoru pre cestujúcich a batožinu. Kia XCeed zaujme vodičov športovým riadením a pohodlnou jazdou, v porovnaní s bežným hatchbackom poskytuje lepší výhľad na cestu vpredu.

Vozidlá s alternatívnym pohonom sú v osobitnej elektrifikovanej časti #goelectric. V tejto časti sú vystavené plne elektrické vozidla eSoul a eNiro ako aj Niro Hybrid, ktoré je tiež dostupné vo verzii Plug-in Hybrid. Kia eSoul a eNiro prinášajú výkon s nulovými emisiami a dlhým dojazdom. Oba modely pomáhajú prelomiť bariéry v oblasti vlastníctva elektromobilov. eSoul je na Slovensku dostupný výlučne s elektrickým pohonom s dvoma typmi batérií – s kapacitou 39,2 kWh a 64 kWh. Batéria s vyššou kapacitou zabezpečuje vozidlu dojazd až 452 km, v meste dokonca až 600 km.

Kia eNiro má dojazdovú vzdialenosť až 455 kilometrov na jedno nabitie akumulátora s kapacitou 64 kWh. Akumulátor pre dlhý dojazd dokáže v meste zaistiť dojazd až 615 kilometrov. Model eNiro je taktiež k dispozícii s akumulátorom s kapacitou 39,2 kWh, ktorá zaisťuje dojazd 312 kilometrov na jedno nabitie.

Tretia časť je venovaná ostatným obľúbeným modelom, medzi ktorými sú vystavené SUV modely, najrýchlejšie grandturismo značky, model Stinger a ďalšie. Napríklad obľúbené modely: Rio, Stonic, Sportage Mild-Hybrid (1,6CRDi+48V), Sorento a Stinger.

Značka Peugeot prišla do Nitry so svojou najhorúcejšou novinkou – novým modelom 208. Okrem toho Peugeot prezentuje už tradične svoj kompletný modelový rad od SUV počínajúc modelmi 2008, 3008 , 7- miestnym 5008 GT po kompaktné automobily 308 , 308 SW  a následne  exkluzívne novinky ako fastback  508 a 508 SW. A na záver nechýba ani populárny dobrodružný model Peugeot Rifter .

Vystavovaný nový PEUGEOT 208 v termickej verzii, vyrobený v PSA Groupe TRrnava, má inovatívny interiéru 3-tej generácie, kde je i-Cockpit® s 3D head-up displejom.

Nový PEUGEOT 508 SW sa predstavuje spoločne s novým, nedávno uvedeným  modelom Peugeot 508. Oba modely sa pýšia titulom Auto roka 2019 v Slovenskej republike

 

Značky Renault a Dacia predstavia na tohtoročnom autosalóne v Nitre viaceré novinky.  Budú medzi ne patriť slovenská výstavná premiéra nového Renault Clio piatej generácie, Renault patriaci medzi európskych lídrov v segmente LCV predstaví úplne nový Trafic a Master.

Renault sa úspešne presadzuje aj v segmente Car sharingu s využitím aj elektrických modelov. Predstaví verejnosti partnerstvo so spoločnosťou INFOCAR, s ktorou kooperuje na službe komunitného zdieľania EV s názvom flexiBee.

Nebudú chýbať všetky obľúbené modely značky Dacia, teda Sandero, Duster, Lodgy a Dokker.

Zdroj: Papparazzi
Zdroj: Papparazzi

V pavilóne F v expozícii značiek CUPRA / SEAT sa prezentuje niekoľko noviniek, ktoré majú výstavné premiéry a prišli priamo zo svetových výstav. Okrem pohľadu do budúcnosti značky na vás čaká aj zóna SEAT CNG. Slávnostného odhalenia sa dočkajú tri slovenské výstavné premiéry: výkonné SUV CUPRA Formentor, prvý elektromobil značky SEAT El-Born postavený na úplne novej báze stavebnice MEB koncernu Volkswagen a najvýhodnejšia a najbohatšia nová výbava Black Limited aktuálnej generácie SEAT Leon.

Zdroj: Papparazzi

Pre zaujímavosť – odhalili sme, keď sa tieto modely dostali na výstavisko v Nitre. Pozrite si naše „papparazzi“ fotografie...

Najvýraznejšou témou expozície značky ŠKODA na nitrianskom autosalóne bude elektromobilita. Elektrizujúca inštalácia predvedie fanúšikom značky Škoda jej budúcnosť v tejto oblasti. V stánku nechýbajú prví zástupcovia novej generácie elektrifikovaných vozidiel patriacich do rodiny iV.

Superb iV je prvé vozidlo značky Škoda s plug-in-hybridným pohonom, ktoré kombinuje benzínový motor 1,4 TSI s výkonom 115 kW (156 k) s elektromotorom s výkonom 85 kW. Táto kombinácia s maximálnym systémovým výkonom 160 kW (218 k) umožňuje mimoriadne ekologickú jazdu bez obmedzenia dynamiky. Škoda CitiGoe iV je prvé čisto elektrické vozidlo značky Škoda. Vďaka dĺžke 3 597 mm sa lokálne bezemisné mestské vozidlo, ktoré je vybavené elektromotorom s výkonom 61 kW, skvele hodí do veľkomiest. Pružné zrýchlenie zo 60 na 100 km/h zvláda za 7,6 sekúnd, zrýchlenie z 0 na 100 km/h trvá 12,3 sekúnd. Maximálna rýchlosť je 130 km/h.

Budúci rok uvedie Škoda na trh svoj prvý elektromobil vyvinutý na koncernovej platforme MEB. Do konca roka 2022 uvedie značka na trh spolu 10 modelov s rôznym stupňom elektrifikácie patriacich do rodiny iV. Škoda Auto očakáva, že podiel elektrifikovaných vozidiel na celkovom predaji bude do roku 2020 približne 25 %.

V celej Európe aj na Slovensku sú ťahúňmi predaja značky Volkswagen modely SUV, tvoria ťažisko expozície na výstave v Nitre. Nový malý model T-Cross je vo verzii Style v najrozšírenejšej motorizácii – s prepĺňaným benzínovým trojvalcom 1.0 TSI s výkonom 85 kW (115 k) a štandardnou 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Kompaktný T-Roc je v Nitre vystavený v strednej benzínovej motorizácii 1.5 TSI s výkonom 110 kW (150 k) so štandardnou 6-stupňovou manuálnou prevodovkou.

Tiguan Allspace môže mať na želanie až 7 sedadiel. Vystavuje sa v najobľúbenejšej motorizácii – s turbodieslom 2.0 TDI s výkonom 110 kW (150 k) v kombinácii s prevodovkou DSG a pohonom všetkých kolies 4MOTION.

Vlajková loď značky – Touareg tretej generácie, je so šesťvalcovým naftovým motorom 3.0 TDI s výkonom 170 kW (231 k). Kombinuje sa, podobne ako ostatné pohonné agregáty, vrátane nového osemvalca 4.0 TDI s výkonom 310 kW (421 k), štandardne s 8-stupňovou automatickou prevodovkou a pohonom všetkých kolies 4MOTION.

Golf je v netradičnej verzii na pohon stlačeným zemným plynom CNG. Štvorvalec 1.5 TGI má výkon 96 kW (130 k). Okrem kombi uspokojí väčšie nároky na prepravnú kapacitu kompaktné MPV Golf Sportsvan.

Modernizovaný bestseller číslo 2 značky Volkswagen – Passat – mal slovenskú výstavnú premiéru na jar a pred niekoľkými dňami bol spustený jeho predaj. Okrem nových technických prvkov a osvieženého dizajnu má najpredávanejší európsky automobil strednej triedy zmenenú koncepciu výbavy.

Ponuku značky Volkswagen Úžitkové vozidlá reprezentuje populárny Caddy – ako luxusná osobná verzia s najvyššou výbavou Highline (v hale) a ako univerzálna verzia Kombi (na ploche). Obidve poháňa naftový motor 2.0 TDI. Nechýbajú ani tri exempláre doterajšieho radu T6: úžitková verzia T6 Kombi, univerzálny Multivan a veľkopriestorový osobný model Caravelle Comfortline. 

Najväčší úžitkový model Crafter je v Nitre vystavený ako skriňová dodávka vo verzii L3H2 – teda s dlhým rázvorom, predĺženým zadným previsom a zvýšenou strechou. Pútačom vonkajšej expozície značky Volkswagen Úžitkové vozidlá je luxusný pikap Amarok Aventura Exclusive - špeciálny model s bohatým sériovým vybavením a atraktívnymi doplnkami.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo