2017-11-20 12:55:00
VW Golf 1,4 TSI
VW Golf 1,4 TSI Comfortline
Zdroj: Jozef Vydra

JAZDENKY: Cena jazdených Golfov je na tohtoročnom minime

Najviac jazdených áut na našom trhu sa volá Golf, Octavia, alebo Passat. Cena Golfu je teraz najpriaznivejšia

V októbri ponuka inzerovaných áut vzrástla v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom o 1 000, celkovo na 40 000 kusov. Ich priemerná cena sa znížila o takmer 700 eur a klesol aj vek ponúkaných automobilov. Naopak, mierne vzrástol počet najazdených kilometrov. Medzi prvými tromi najinzerovanejšími autami sa držia rovnako ako v septembri Škoda Octavia, Volkswagen Golf a Volkswagen Passat. Tieto výsledky vyplynuli z pravidelnej analýzy spoločnosti AAA AUTO, ktorá trh s ojazdenými automobilmi kontinuálne monitoruje a robí jeho hodnotenie.

Cena jedného z najponúkanejších modelov áut Škoda Octavia sa aj napriek nárastu oproti septembru stále drží výrazne nižšie (7 051 eur) ako v iných mesiacoch roka. Prišlo aj k rozšíreniu ponuky týchto áut. Inzerovaných bolo až 3 373 vozidiel. Najvyššiu priemernú cenu dosiahla Octavia v tomto roku vo februári. Vyšplhala sa až na 9 370 eur.

Pokles priemernej ceny môžeme vidieť aj pri modeli Volkswagen Golf, ktorý bol v októbri aj v septembri druhým najinzerovanejším vozidlom na Slovensku. Jeho cena klesla na tohtoročné minimum - 5 869 eur. To je o 1 940 eur menej ako v máji. Práve v máji zaznamenal Golf najvyššiu tohoročnú cenu. Ponuka Golfov nezaznamenáva tak výrazné výkyvy ako v prípade Octavií. S rozdielom pár stoviek áut je viac-menej konštantná. Tretím najinzerovanejším automobilom bol rovnako ako v minulom mesiaci Volkswagen Passat a štvrtá bola Škoda Fabia.

Zdroj: AAA Auto

V porovnaní s minulým mesiacom sa medzi TOP10 najinzerovanejšími automobilmi neobjavili žiadni nováčikovia. K posunom prichádzalo iba v rámci tejto desiatky.

Zdroj: AAA Auto

V októbri bolo najviac áut inzerovaných v Trenčianskom kraji (6 705), kde dosahovali zároveň aj najvyššej priemernej ceny, najnižší priemerný nájazd a boli najmladšie. Takmer o polovicu menšia ponuka bola v Prešovskom kraji (3 644). Najnižšia priemerná cena inzerovaných áut bola v Nitrianskom kraji (7 097 eur).

 

TOP 10 inzerovaných áut

1.

Škoda Octavia (minulý mesiac 1. miesto)

2.

Volkswagen Golf (minulý mesiac 2. miesto)

3.

Volkswagen Passat (minulý mesiac 3. miesto)

4.

Škoda Fabia (minulý mesiac 4. miesto)

5.

Škoda Superb (minulý mesiac 6. miesto)

6.

BMW 3 (minulý mesiac 5. miesto)

7.

Audi A4 (minulý mesiac 7. miesto)

8.

BMW 5 (minulý mesiac 9. miesto)

9.

Ford Focus (minulý mesiac 8. miesto)

10.

Audi A6 (minulý mesiac 10. miesto)

 

jh
ZDROJ: AAA Auto

Komentáre k článku


Stream naživo