2023-07-24 08:40:00
ExxonMobil a reklama na
ExxonMobil a reklama na produkty Mobil1
Zdroj: ytb Mobil1

Ak nenávidíte elektromobily, toto VIDEO je presne pre vás.

Veľký nástup elektromobilov a elektrifikovaných vozidiel rozdeľuje ľudí na štyri skupiny.

Kým prvé dve sú hlasné, druhé väčšinové sú celkom tiché. Prvá skupina pociťuje nadšenie, druhá absolútnu nenávisť a odpor, tretej skupine je to jedno a štvrtá sa elektromobility a zmien s ňou spojených obáva. A možno v niektorých z nás sú tieto pocity naraz a chvíľami prevláda jeden dojem, chvíľami jeden pojem.

Toto video je určené tým, ktorí elektromobilite neveria. Podobne ako jej neveria, ba až ju neznášajú veľké ťažiarske firmy. Lebo aj keď si doteraz z elektromobilov robili skôr prču, respektíve ich ignorovali, dnes je aj tomu poslednému ropnému magnátovi jasné, že im tie elektrické hračky začínajú liezť do kapusty a potenciálne znižujú odbyt, najmä však ohrozujú ich budúcnosť. Lebo aj keď sa kedysi dávno vravelo, že ropy na zemi nie je dosť, na pár dekád drancovania prírody ešte zostalo, najmä keď budú ceny adekvátne vysoké a dopyt bude rásť tak ako teraz.

Nebude však naškodu, urobiť si PR a s trochou metafóru stavať na predsudkoch a zavŕtať sa do mysle tých nahnevaných, či tých nerozhodných, ba tých v obavách. Táto videoreklama je na oleje firmy Mobil 1, ktorú vlastní veľký konglomerát menom ExxonMobil a vyslovene poteší a utvrdí odporcov elektromobility v ich presvedčení. A je to naozaj dobré dielo, pokojne si ho pozrite aj vy, fanúšikovia elektromobility. I keď je to dobre spravené, nemyslím si, že stratíte vieru, koniec koncov, o viere elektromobilita nie je, či?

A ak vám pri slovku Exxon ide na rozum ďalšie slovko Valdez a k tomu nejaký ten obrázok lepkavých čajok a ďalšieho prímorského a morského tvorstva, je to úplná náhoda a tak celkovo omyl, ba nezmysel a nemali by ste toľko premýšľať, radšej konzumovať. Napríklad túto reklamu:

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo