2021-11-04 16:19:00
Aston Martin DBX Mansory
Aston Martin DBX Mansory P800
Zdroj: Mansory

FOTO Mansory urobilo s DBX to, čo mal spraviť už výrobca. Dalo mu šťavu. Veľa

Tuningová spoločnosť Mansory sa pri modeli DBX vytiahla a spravila autu veľkú službu.

I keď nie je pochýb, že model Aston Martin DBX tu nie je preto, aby bol najrýchlejším modelom v portfóliu, ale aby zlepšil ekonomický stav značky a priniesol peniaze, ktoré automobilka veľmi potrebuje, napriek tomu treba uznať, že trošku viac športovosti si DBX zaslúži.

Lebo v sériovej podobe je najmä o oblinách a masívnosti, než o vizuálnej dynamike. To sa zmení, keď autu dodáte tuning v pravom zmysle slova, pod ktorý sa podpisuje práve Mansory.

Ak ide o vzhľad, DBX dostalo skutočne nekompromisný vizuál, ktorý do istej miery potláča skutočnosť, že ide o SUV. Výrazne znížená svetlá výška v spolupráci s 24-palcovými kolesami, množstvom karbónových detailov, dvojicou veľkých prítlačných krídiel vzadu, rozšírenými blatníkmi a kompletne prepracovanými nárazníkmi dáva autu v čiernej farbe naozaj ostrú vizáž. Podobné je to aj vo vnútri s celokoženým interiérom v kombinácii s limetkovým čalúnením.

K tomu patrí aj prepracovaná pohonná jednotka. Z 550 k a 700 Nm sa auto dostáva na 800 k a 1000 Nm. Nové sú obe turbodúchadlá twinturbo V8-čky od Mercedesu, nová je mapa, nové sú výfuky i športový filter nasávaného vzduchu. Auto tak šprintuje z 0 na 100 km/h za 3,8 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť jemne prevyšujúcu 300 km/h. Viac foto nájdete v galérii.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Mansory

Komentáre k článku


Stream naživo