2017-11-22 16:10:00
Katharina
Katharina
Zdroj: Instagram

V Nórsku sa nekašlú: Milionárka jazdila opitá. Neuveríte akú pokutu dostala!

V Nórsku si nikto nedovolí jazdiť rýchlo, či pod vplyvom. Ak predsa, koleduje si o poriadny problém.

Pokuta založená na príjme je bičom nielen na arogantných boháčov, ktorí si myslia, že ich peniaze stačia na to, aby bol na nich zákon krátky.

Katharina Gamlemshaug Andresen je 22-ročná mladá žena s majetkom presahujúcim 1 miliardu eur (povolaním dcéra), ktorú nedávno polícia prichytila pri jazde pod vplyvom alkoholu.

Nameraný alkohol v krvi trikrát prekročil maximálnu povolenú úroveň alkoholu tolerovanú v tejto severskej krajine. Za svoju chybu zaplatí pokutu, ktorú si zaslúži. Aj v jej prípade platilo, že pokutu súd vyrubil na základe výšky jej príjmu a majetku.

Za jazdu pod vplyvom alkoholu dostala pokutu 25 800 eur. Poriadna pálka, za jazdu pod vplyvom, čo poviete? Pritom ak by súd bral do úvahy hodnotu jej majetku, pokuta by sa vyšplhala až na neskutočných 4,1 milióna eur.

Súd v hlavnom meste Oslo tak ale neurobil preto, lebo zatiaľ zo zdedených majetkov nemala zisk – teda neboli jej vyplatené žiadne dividendy. Navyše nemá ani žiaden fixný príjem, na základe ktorého by jej pokutu mohli určiť. 

 

jh
ZDROJ: money

Komentáre k článku


Stream naživo