2015-05-08 04:30:00
Škoda Fabia R5 Combi
Škoda Fabia R5 Combi
Zdroj: Škoda auto

Škoda predstaví na zraze GTI pri jazere Wörthersee samé chuťovky

Nová Škoda Fabia R5 oslávila svetovú premiéru presvedčivým víťazstvom na Rally Šumava v Klatovoch.

Nové špičkové pretekárske vozidlo sa teraz predstaví ako výstavný koncept v pôsobivom predĺženom variante Fabia R5 Combi na 34. ročníku zrazu GTI pri jazere Wörthersee v dňoch 13. až 16. mája 2015. Automobilka bude na zraze GTI prezentovať aj súťažné vozidlo Škoda Fabia R5 a tri ďalšie športovo ladené vozidlá značky Škoda.

Organizátori očakávajú účasť až 200 000 priaznivcov tuningu a motoristického športu. Škoda sa na zraze GTI zúčastňuje už po šiestykrát, a to s piatimi športovo ladenými modelmi.

Dizajnéri značky Škoda obliekli nový súťažný špeciál Fabia R5 do karosérie kombi. ŠkodaFabia R5 Combiu prichádza v ​​zeleno-bielo-čiernej farebnej kombinácii na 18-palcových kolesách z ľahkých zliatin. Súťažné ambície demonštruje okrem iného mohutný predný nárazník a široké otvory pre vstup chladiaceho vzduchu v prednej časti. Široká maska ​​chladiča je lakovaná čierno, rovnako ako kryty spätných zrkadiel. Dynamický vzhľad vozidla podčiarkujú rozšírené blatníky a mohutné prahy. Na zadnej časti vozidla nechýba štýlový rozmerný spojler, mohutný zadný nárazník a široká, uprostred umiestnená koncovka výfuku.

Fabia R5 je prešpikovaná najmodernejšou technikou. Poháňa ju preplňovaný motor s objemom 1,6 litra, nechýba pohon všetkých kolies, päťstupňová sekvenčná prevodovka a pružiace a tlmiace jednotky McPherson.

Zdroj: Škoda auto
Zdroj: Škoda auto

Škoda pri jazere Wörthersee predstaví tiež originál vozidla Škoda Fabia R5. Nový súťažný špeciál prichádza na slávny zraz len krátko po mimoriadne úspešnej pretekárskej premiére. V poslednom aprílovom víkende oslávilo nové pretekárske vozidlo značky ŠKODA svoju skvelú svetovú súťažnú premiéru víťazstvom v prvých pretekoch Majstrovstiev Českej republiky v rally. Vozidlo, za volantom ktorého sedel víťaz Ázijsko-pacifického šampionátu Jan Kopecký (CZ), sa ukázalo ako veľmi rýchle a spoľahlivé. Súťažná Fabia R5 vychádza zo sériového modelu Škoda Fabia novej generácie. Je následníkom modelu Fabia Super 2000, ktorý sa zapísal do histórie automobilky Škoda ako najúspešnejšie súťažné vozidlo.

Jozef Vydra
ZDROJ: Škoda auto

Komentáre k článku


Stream naživo