2014-09-24 12:01:16
Elektromobilita v piatok ovládla
Elektromobilita v piatok ovládla Bratislavu. Ambasádorkou podujatia bola Adela Banášová
Zdroj: Jan Zemiar

Konferencia ZeBra ukázala ako spraviť Bratislavu zelenšou. Prišla aj Adela

V piatok sa v Bratislave konala konferencia za Zelenú Bratislavu. Ambasádorkou konferencie bola Adela Banášová.

Spolu s konferenciou ZeBra sa v rámci Európskeho týždňa mobility uskutočnilo stretnutie elektromobilov organizované SEVA – Slovenskou asociáciou pre elektromobilitu.

Verejnosť mala možnosť prezrieť si elektromobily Tesla Model S, BMW i3, Nissan Leaf, Citroën C-Zero, elektrickú dodávku a ďalšie elektromobily. Na podujatí taktiež pútala pozornosť verejnosti aj elektrická formula skonštruovaná študentmi zo Stuba Green Team.

Podľa organizátora podujatia Jaroslava Sýkoru zo SEVA – Slovenskej asociácie pre elektromobilitu je Európsky týždeň mobility výbornou príležitosťou, ako poukázať na ekologickejšie formy dopravy v prostredí hlavného mesta Bratislava. „Bratislava patrí k tým pomerne hlučnejším a smogom znečistenejším mestám v Európe a táto situácia by nás mala motivovať, aby sme uvažovali nad tichšími a bezemisnými formami dopravy, ktorou elektromobily nepochybne sú“ dodáva Sýkora.

Bratislavské zhromaždenie elektromobilov sa uskutočnilo ako partnerské podujatie súbežne prebiehajúcej konferencie ZeBra – Zelená Bratislava, ktorá sa do značnej miery venovala aj téme elektromobility. No nielen tej, cieľom konferencie bolo poukázať na všetky dostupné možnosti ako spraviť Bratislavu zelenšou a to nielen elektromobilmi, ale aj takou správnou separáciou odpadu.

Na záver konferencie na pódium vystúpila ambasádorka konferencie Adela Banášová, ktorá sa v rámci hodinovej eko talkshow porozprávala so svojimi hosťami Michalom Kravčíkom a Jurajom Mesíkom o ich vzťahu k eko problémom. Adela má k eku nepochybne blízko a svojim typickým humorom a šarmom prispela k propagácii myšlienok konferencie.

jh
ZDROJ: SEVA, ZeBra

Komentáre k článku


Stream naživo