2014-05-30 09:25:22
McLaren F1 po nehode
McLaren F1 po nehode v Taliansku
Zdroj: Davide Creatini

VIDEO: Mr. Bean pri ďalšej havárii McLarenu F1 – škoda je obrovská!

Toto je neuveriteľné! Ďalší McLaren F1 skončil v troskách. Známy herec bol opät pri tom. Nie za volantom.

Vyzerá to tak, že britský herec Rowan Atkinson, alias Mr. Bean prináša značke McLaren smolu. Svoj McLaren F1 totiž nabúral dva razy. Prvý raz v roku 1999, no vážne to bolo v roku 2011. Superšportové auto bolo po tejto nehode v takom stave, že ho McLaren reparoval celý rok!

V histórii britského poisťovníctva suma 910 000 libier nemala obdobu a bola najvyššou v histórii. Poisťovňa však opravu „rada“ zaplatila. Keby mala platiť za totálnu škodu, bola by musela dať možno trojnásobok tejto sumy. McLaren F1 totiž vyzrieva ako archívne víno – čím starší, tým drahší... Vráťme sa ale k aktuálnej nehode. Mr. Atkinson bol pri tom aj tentoraz, ale úplne nevinne – a dokonca ani nebol za volantom auta, ktoré havarovalo.

Vyzerá to ale tak, že tentoraz bude musieť poisťovňa zaplatiť oveľa viac. Poškodené auto totiž patrí do bielo-červenej flotily, ktorú upravila divízia MSO. Tá skratka označuje špeciálnu odnož McLarenu: McLaren Special Operations. No a tá sa na „obyčajnom“ superšporte doslova vybláznila. Pozrite sa, ako najprv auto vyzeralo, teda pred nehodou:

Zdroj: Tomirri Photography
Zdroj: Tomirri

V utorok v Taliansku na ceste medzi Saline di Volterra a Pomarance si neznámy majiteľ McLarenu F1 trocha upravil dizajn svojho auta, keď nezvládol aito a to skončilo po nehode mimo cesty na streche. Vodiča aj spolujazdca musel transportovať do nemocnice vrtuľník. Obaja mali ľahšie  zranenia a menšie pomliaždeniny. Britské superšportové auto v úprave Bespoke Project 8 však toľko šťastia nemalo. Podobne ako Atkinsonove auto by však aj ono malo prejsť „renováciou“.

Zdroj: Davide Creatini
Zdroj: Davide Creatini

Aj jeho majiteľ sa bude musieť rozlúčiť so sedačkou uprostred v priebehu dvoch rokov. V prvom prípade to však nebolo nutné pre nehodu, ako v prípade Rowana Atkinsona. Vtedy sa jeho vozidlo podrobilo úpravám a zladeniu s novým MP4-12C. Aj preto je zrejmé, že platba poisťovne dosiahne nový rekord...

Na celej situácii je kuriózne, že aj tentoraz bol pri nehode britský herec, ako ukazuje fotka z talianskeho denníka LaNazione. Stalo sa to totiž počas špeciálnej akcie, na ktorej sa zisšlo niekoľko majiteľov legendárneho superšportu. Nad akciou dokonca prevzal záštitu samotný McLaren. Firma však určite túto vložku do programu neplánovala. Konšpiračne a takmer ako čierny humor by sa dala označiť myšlienka, že čo ak si chcela „privyrobiť“ náročným ročným servisom poškodeného auta. Vzhľadom na zranenia posádky auta to však rezolútne zavrhujeme a skôr sa pýtame – načo si kupujú drahé, ale predovšetkým silné autá ľudia, ktorí síce na to majú, ale nevedia na nich jazdiť? Alebo je to zbytočná otázka?

Komentáre k článku


Stream naživo