2014-05-16 03:55:00
Rus v akcii
Rus v akcii

VIDEO: To, že mám lacné auto ešte neznamená, že si môžeš dovoľovať!

Začal si s nesprávnym. "Čávenko" na vytunenej Lade ohrozil vodiča Dacie Logan. To nemal robiť! Koledoval si totiž o problém.

Nie všetko je zlato, čo sa blyští a nie každý šrot šoféruje vyplašený a roztrasený starček, na ktorého si možno dovoľovať! Hovoriť by o tom mohol vodič upravenej Lady 112, ktorý mal čo robiť, aby sa po strete s vodičom Dacie Logan nerozplakal.

Ako inak, aj toto video je z Ruska. Neexistuje miesto na svete, kde by bolo viac palubných kamier na počet vodičov. Navyše má v Rusku asi každý majiteľ palubného počítača i konto na youtube.com, takže hneď ako sa mu niečo na ceste prihodí, dozvie sa o tom celý svet.

No a keďže sme práve teraz digitálne preleteli do Ruska, zmeňme trošku terminológiu. V Rusku sa totiž Dacia Logan volá Renault Logan. Tak či tak, je to tá istá ľahká a lacná škatuľka schopná odviesť z bodu A do bodu B. Logan predchádzajúcej generácie nebol ani komfortný, ani príliš úsporný a ani dvakrát bezpečný. Dokázal však to, čo od čias Favoritov nedokázalo žiadne iné auto – odviezť bez zbytočného reptania a zbytočných nákladov hocikoho hocikam a to doslova.

V očiach motoristickej verejnosti to nikdy nebol vytúžený automobil, aj keď mu treba uznať neskutočne lákavú cenovku. A možno práve pre nízky status vozidla si na vodiča Logana dovolil „čávo“ na fajnovej Lade s ešte fajnovejšou koncovkou výfuku.

Nevieme síce ako sa celá udalosť začala, no máme možnosť odsledovať ako sa skončila. Lada vyššou rýchlosťou obehla Renault. Vodič Lady pribrzdil a urobil tzv. „brake check“ – teda prinútil pribrzdiť i vodiča v aute za ním bez zjavnej príčiny. Predpokladom je, že vodič Loganu bol dovtedy podľa vodiča Renaultu "brzdou" premávky, a tak mu to chcel oplatiť.

Keď si myslel, že ho riadne vyškolil, dupol na plyn a rozhodol sa, že z miesta činu odfičí preč. Neodfičal ďaleko, vodič Renaultu Logan mu bol v pätách. Snahu uniknúť vodičovi Lady prekazil semafor a tiež... no ale nechajme to. Pozrite si zvyšok vo videu. Stojí to za to!

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo