2013-08-21 05:00:00
Ford GT, Jeremy Clarkson
Ford GT, Jeremy Clarkson
Zdroj: ford-gt-guides.blogspot.com, mirror.co.uk

Jeremy Clarkson z magazínu Top Gear predáva svoj Jaguár. Nekúpite?

Populárny Jeremy „Jezza“ Clarkson z britského televízneho magazínu Top Gear sa rozhodol ponúknuť svoj milovaný Jaguár XJR do dražby klasických áut.

Už tento víkend si na dražbe áut v anglickom King's Lynn neďaleko Peterborough môžete prehliadnuť a prípadne aj zakúpiť mohutný Jaguár XJR.

Ide o auto, v ktorom sa Jeremy Clarkson „vyvážal“ od roku 1999. Bol jeho jediným majiteľom a počas viac ako štrnástich rokov najazdil slušných 145 000 kilometrov, teda okrúhlych 90 000 míľ. Túto kompresorom prepĺňanú benzínovú beštiu s výkonom 276 kW (370 koní) používal „Jezza“ na bežné vozenie, napríklad na cestu do obchodu, po deti, či do práce. Aj napriek hmotnosti okolo 1,7 tony dokázal motor V8 s objemom štyroch litrov vytlačiť Jeremyho (zadok) z nuly na stovku za 5,6 sekundy. Za svoju silu si vypýtal riadny „poplatok“ v podobe kombinovanej spotreby 13,1 litra na 100 km. V prípade ťažkej nohy (ktorú Clarkson rozhodne má) sa nehanbil spapať vyše dvadsiatich litrov na sto kilometrov.

Ale človeka, ktorý za rok zarobí zhruba 1 milión libier iba za program Top Gear (a to nerátame rôzne bonusy a dividendy), servis auta určite nepoloží. Je tiež isté, že Clarkson po predaji neprejde na hromadnú dopravu (je to predsa Jeremy!), pretože mu v garáži podriemkavajú autá ako Mercedes-Benz SL55 AMG, Ferrari F355, Lamborghini Gallardo, či Ford GT a iné.

Zdroj: angliacarauctions.co.uk
Zdroj: angliacarauctions.co.uk

Predajná cena tohto stále elegantného a silného sedanu sa pohybuje v rozmedzí 2300 až 4700 eur. Určite sa nájde zopár záujemcov ochotných za najsilnejšie XJ-čko zaplatiť, ale či meno predchádzajúceho majiteľa zvýši (alebo zníži) výslednú cenu je ťažké odhadnúť.

Zdroj: angliacarauctions.co.uk
Zdroj: angliacarauctions.co.uk

Jeremy Clarkson sa preslávil vystupovaním v celosvetovo obľúbenom magazíne Top Gear. Je známy hlavne svojim ostrým humorom, neúprosnou kritikou toho, čo sa mu nepáči a odporom k takmer všetkým druhom telesnej aktivity...  

Ján Hargaš
ZDROJ: angliacarauctions.co.uk

Komentáre k článku


Stream naživo