2023-09-08 20:28:00
BMW Neue Klasse
BMW Neue Klasse
Zdroj: BMW

BMW Neue Klasse - Nová trieda. Nový dizajn. Nový infotainment. Nové technológie

Neue Klasse zastupuje čoraz realistickejšiu víziu budúceho auta od BMW.

Už to nie je vízia, už je to predloha budúcej "novej triedy". Nová úroveň vozidla, zážitku, technológií, výroby, dizajnu. Auto je kontroverzné presne tak, ako nové BMW chce byť. Výrazné ostré krivky, no žiadne zbytočné prelisy, žiadne zložitosti. BMW hovorí o monolitickosti konštrukcie i dizajnu. Auto vo veľkom využíva 3D technológie pri výrobe. A tá výroba má byť totálne ekologická. A ekologický je aj pohon. eDrive 6. generácie Podkapotou s energetickou hustotou vyššou o 20%, o 25% vyššou efektívnosťou a o 30% rýchlejším nabíjaním. Dojazd? Cieľom je ponúknuť 1000 km na nabitie.

Nový infotainment neznamená len obsah dvoch displejov. Toto má byť celkom nový digitálny zážitok. A keď sa pozriete na fotografie interiéru, tak trochu pochopíte o čom BMW píše. Volá sa to BMW Panoramic Vision. Tam patrí nový multifunkčný volant, nový centrálny displej a nový BMW 3D head-up displej ako hlavná zobrazovacia plocha s novými ovládacími prvkami.

Nový multifunkčný volant umožňuje individuálne ovládanie obsahu na displeji BMW Panoramic Vision a na BMW 3D head-up displeji podľa princípu oči na ceste, ruky na volante. Pohodlné a presné ovládanie pomocou tlačidiel na volante zlepšuje aktívna haptická spätná väzba s viacvrstvovou technológiou. Systém BMW iDrive sa vo vozidlách Neue Klasse zameriava na nový centrálny displej s charakteristickým štýlom BMW a s intuitívnou dotykovou funkciou.

Viac zatiaľ vedieť netreba. Viac BMW aj tak neprezradí. Toto je však budúcnosť značky. Nepáči sa? To je dobre. Nie vážne, to je dobre. Lebo niekomu sa páčiť bude. A najlepšie tomu, kto si to kúpi. Pozrite si galériu, možno uvidíte budúcnosť. Alebo aspoň predstavu o budúcnosti.

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: BMW

Komentáre k článku


Stream naživo