2023-04-19 14:07:00
Dongfeng T5 Evo
Dongfeng T5 Evo
Zdroj: dongfeng.sk

Bratislavský Autosalón stále žije: síce výrazne menší, zato s premiérami

Bratislavský autosalón sa ešte naplno nespamätal z pandemických rokov, no stále to nevzdáva.

Pandémia prepísala autosalónovú mapu Európy a to naozaj výrazne. Veď najväčšia udalosť roka - autosalón v Ženeve už ani nebude v Európe. Toho roku nebol ani autosalón vo Viedni, a síce sa naše dva hlavné autosalóny v Bratislave a Nitre držia, najmä prvý rok po pandémii bol veľmi ťažký. Ani toho roku na výstavisko do Incheby neprichádzajú najvýznamnejšie automobilové značky a to ani v zastúpení prostredníctvom importu, ani cez dílerov. Avšak to neznamená, že by výstavisko bolo také opustené ako minulý rok a spoliehalo sa skôr na veterány. Nie, opäť platí, že do Incheby zavítajú tri výstavy naraz, no zároveň sa usporiadateľom podarilo na výstavisko priniesť aj viacero zástupcov nových i starších značiek. Najmä takých, ktoré súčasného zákazníka zaujímajú možno ešte viac ako zavedené značky.

Najväčšiu pozornosť si v Bratislave zaslúži britsko-čínska značka MG a japonská Mitsubishi. MG okrem svojich modelov, ktoré už poznáme privezie aj celkom nový elektromobil MG 4 Electric. Mitsubishi zas privezie čerstvo predstavenú novú generáciu modelu ASX založenú na modeli Renault Captur.

Svoje novinky na autosalón privezie aj ďalšia japonská automobilka: Nissan. Okrem nového elektromobilu Ariya ukáže aj nové SUV X-Trail s hybridným pohonom e-Power (spaľovací motor vo funkcii generátora, o pohon sa stará elektromotor).

Z môjho pohľadu je však najväčšou vecou príchod automobilky Ineos. Tej značke sa nedá nefandiť a jej Grenadier príde vo verziách Trailmaster Edition a Fieldmaster edition. Auto vyrábané v neďalekom Rakúsku je mentálnym nasledovníkom modelu Discovery od Land Roveru, avšak okrem toho s ním nemá spoločné absolútne nič. Je to však pecka, snové offroadové auto, ktoré reálne počúvalo offroadových nadšencov a prináša toľko vychytávok, že... že až.

Na výstavisko tiež prídu naozaj nevšedné značky a úplné novinky ako napríklad T5Evo od Dongfengu. Ten má v Európe výstavnú premiéru práve v Bratislave. V rámci luxusnej exotiky príde Lamborghini Urus, Bentley Bentayga EWB, a Continental GT V8.

Značky, ktoré budú mať zastúpenie: AIXAM, ASTON MARTIN, BENTLEY, DONGFENG, FIAT, INEOS, ISUZU, IVECO, LAMBORGHINI, MCLAREN, MG, MITSUBISHI, NISSAN, PIAGGO, VOYAH, AUDI, BMW, MERCEDES-BENZ, PORSCHE.

Incheba bude hostiť Autosalón od 21. apríla do 24 apríla v klasickom formáte (štvrtok - nedeľa). V súbehu s autosalónom prebiehajú výstavy Danubius Gastro a veľtrh cestovného ruchu ITF Slovakiatour. Cena vstupenky je 8 eur (6 eur zľavnená) a platí pre všetky podujatia naraz. 

 

 

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Incheba, Dongfeng.sk, MG-motor

Komentáre k článku


Stream naživo