2015-12-02 13:27:04
Volvo S90 2016
Volvo S90 2016
Zdroj: autoblog.nl, Volvo

Nové Volvo S90 ODHALENÉ! Fotky unikli ešte pred svetovou premiérou

Fotografie nového veľkého prémiového sedanu S90 v reálnej veľkosti unikli pred premiérou v Detroite.

Autosalón v Detroite začne až v januári, no už teraz, na začiatku decembra vieme ako bude vyzerať nové Volvo S90 a to nielen zvonka, ale i zvnútra. Fotografie modelu zverejnil holandský portál Autoblog.nl bez udania zdroja. Fotografie však jednoznačne pochádzajú od automobilky...

Potom čo sa na svetlo sveta dostal vzhľad automobilu v podobe malého prezentačného modelu už poznáme vzhľad automobilu v mierke 1:1. Zmenšený model neklamal, vzhľad je v podstate totožný. Dizajn sa nesie v duchu najväčšieho modelu XC90, s ktorým S90 zdieľa platformu SPA. Väčšie rozdiely vidieť najmä na zadných svetlometoch a samozrejme v proporciách jednotlivých prvkov. Limuzína, ktorá spolu s modelom XC90 ponesie vlajku švédskej automobilky sa ani v interiéri príliš nelíši od SUV. Má charakterové črty svojho väčšieho brata a to ako na dvojfarebnom volante, drevených lištách, rozmernom dotykovom displeji v strede palubnej dosky. I sedadlá vzadu aj vpredu pôsobia identicky.

Podkapotou modelu S90 budeme môcť nájsť tie isté motorizácie ako v XC90. Základ budú tvoriť naftové a benzínové prepĺňané dvojlitrové štvorvalce ku ktorým sa pridá i hybridná verzia T8 kombinujúca benzínový štvorvalec s elektromotorom. Väčšie novinky v tomto smere sa neočakávajú. Motorizácie by mali byť spriahnuté s úspornými 8-stupňovými automatickými prevodovkami, pravdepodobný je aj výskyt pohonu 4x4, no manuál nie je veľmi pravdepodobný.

jh
ZDROJ: autoblog.nl

Komentáre k článku


Stream naživo