2019-06-17 04:00:00
Honda CB650R
Honda CB650R
Zdroj: Ján Drobný

TEST: Honda CB650 R – naháč v džínsoch

Našim prvým motocyklom v tejto sezóne je Honda CB650 R. Šikovný a moderný naháč s pohodlným sedadlom jazdca.

Sadol mi výborne pod zadok hneď pri prvom zvezení. Viac ako 15-litrová palivová nádrž je anatomicky tvarovaná a motocykel sa dá veľmi dobre držať aj kolenami.

Matné modré lakovanie (matte jeans blue metalic) tomuto motocyklu fakt pristane.

Zdroj: Ján Drobný
Zdroj: Ján Drobný

Dominantou prednej časti CB-čky je predný svetlomet. Tak ako všetky ostatné elektronické zariadenia, je vybavený LED technológiou. V okrúhlom oku pozičného svetla sa v hornej polovici skrývajú 3 LED diódy stretávacích svetiel a spodnej časti 3 LED diódy diaľkových svetiel. Svetlomet vyžaruje intenzívny modrý lúč svetla. Takisto zadné svetlo aj smerové svetla sú vyrobené pomocou LED technológie.

Zdroj: Ján Drobný
Zdroj: Ján Drobný

Smerové svetlá počas svojej nečinnosti tlmenie svietia na oranžovo. LCD prístrojový panel je výborne čitateľný v noci aj cez deň a ponúka množstvo rôznych funkcií. Napríklad indikátor radenia prevodového stupňa smerom nahor Vás upozorní o potrebe preradenia. Samozrejmosťou je ukazovateľ zaradeného prevodového stupňa, ukazovateľ teploty vody, presný čas, počet prejdených kilometrov či stav palivovej nádrže.

Zdroj: Ján Drobný
Zdroj: Ján Drobný

Motocykel poháňa radový 16-ventilový štvorvalec DOHC s výkonom 70 kW a krútiacim od maximálnym krútiacim momentom 64 Nm. Motor pracuje až do 12 000 otáčok a motocykel je vybavený voliteľným systémom kontroly krútiaceho momentu - trakčnou kontrolou. Výfukové zvody sú spracované klasicky 4-1 a z katalyzátora prechádzajú do krátkeho sexi výfuku. Ten má vynikajúci zvuk a je dobre počuteľný aj z pozície jazdca.

Zdroj: Ján Drobný
Zdroj: Ján Drobný

Výkon motora je prenášaný na zadné koleso šesťstupňovou manuálnou prevodovkou a sekundárnym prevodom reťazou. Optimálnej práci motora pomáha aj dvojité nasávacie potrubie umiestnené po bokoch palivovej nádrže. Motor je upevnený v ráme s elipsovitým prierezom, vďaka čomu sa zlepšila tuhosť rámu a je výborne čitateľná odozva predného a zadného kolesa. Zadná obojstranná kyvná vidlica je jemne zakrivená. Predné koleso je k rámu upevnené pomocou 41 mm obrátenej vidlice Showa.

Čo sa rozbehne to treba aj zastaviť. Preto je CB-čka vybavená vpredu dvojitými, radiálne upevnenými 4-piestikovými brzdovými strmeňmi na 310 mm plávajúcom kotúči, vzadu 1-piestikové na 240 mm kotúči. Motocykel je vybavený dvojkanálový systémom ABS. Zaujímavé sú aj hliníkové 5-lúčové kolesá v tvare písmena Y.

Zdroj: Ján Drobný
Zdroj: Ján Drobný

Motocykel sa dá pomerne jednoducho u predajcu prestavať na výkon 35 kW a to znamená, že na riadenie stačí aj vodičské oprávnenie A2. Prestavba späť na plný výkon po získaní úplného oprávnenia skupiny A je tiež jednoduchá. Zaujímavosťou je svetelná signalizácia pri núdzovom brzdení pri nečakanom zabrzdení motocykla. Systém automaticky aktivuje predné a zadné výstražné smerové svetlá, ktoré blikaním upozornia všetky vozidlá v okolí.

Jazdenie s CB650R som si naozaj užil. Moderný naháč je obratný v meste ale je vhodný aj na dlhšie cestovanie či krátke výlety.


AUTOR: © Zoznam/Ján Drobný

Komentáre k článku