2020-01-09 01:15:00
Štrajk autodopravcov v Bratislave
Štrajk autodopravcov v Bratislave
Zdroj: TASR

Hraničný priechod na Orave, Rožňavská v Bratislave a E58 do Košíc aj dnes

Štrajk autodopravcov bude pokračovať prinajmenšom do dnes. Aj v Ružomberku.

Cesta na hraničnom priechode Trstená-Chyžné bude neprejazdná do ukončenia štrajku autodopravcov, ku ktorému dôjde pravdepodobne vo štvrtok (9. 1.). Informovali o tom z operačného strediska žilinského krajského riaditeľstva Policajného zboru.

"Osobná doprava je možná cez horský priechod Suchá Hora, Oravská Polhora, Bobrov. Dopravu v celom úseku monitorujeme," dodali policajti.

Cestu prvej triedy na hraničnom priechode Trstená-Chyžné zablokovali nákladné vozidlá pred 10.30 h. Podľa člena Únie autodopravcov Slovenska (UNAS) Vladimíra Sopúcha ide o riadne ohlásený štrajk za účelom splnenia dvoch požiadaviek dopravcov. Sú nimi zníženie cestnej dane o 50 percent a pozastavenie mýtneho tendra do vyhlásenia nového správcu, ktorý vzíde z nového konkurzu. Dopravcovia zablokovali všetky tri jazdné pruhy na ceste smerujúcej na štátnu hranicu, jeden z nich vyhradili pre sanitky, políciu a hasičov.

Dopravné obmedzenia na Rožňavskej ulici môžu pokračovať aj vo štvrtok

Vodiči by mali byť aj dnes (9. 1.) pripravení na možné dopravné obmedzenia na Rožňavskej ulici v Bratislave z dôvodu zhromaždenia autodopravcov. Polícia SR o tom informovala na sociálnej sieti.

Pre štrajk je Rožňavská ulica aj naďalej prejazdná obojsmerne len čiastočne. Blokovaný je v oboch smeroch jeden jazdný pruh.
Od utorka trvá štrajk autodopravcov v Bratislave, Košiciach aj na Orave. Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) konštatuje, že štrajk považuje za krajné riešenie a hovorí o drasticky sa zhoršujúcom podnikateľskom prostredí autodopravcov. Tí by sa vo štvrtok mali opäť stretnúť s vedením Ministerstva financií SR, aby rokovali o svojich požiadavkách.
 

Autodopravcovia zablokujú cestu E58 od Rožnavy po Košice

Štrajk autodopravcov spôsobí vo štvrtok od 11.00 h na dobu neurčitú zablokovanie cesty E58 v úseku od Rožňavy až po košickú mestskú časť Šaca, a to v oboch smeroch. Na základe informácií od organizátorov štrajku na to upozorňuje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach na sociálnej sieti.
"Ak je to možné, odporúčame využiť inú trasu," uviedla polícia s tým, že situáciu bude monitorovať a priebežne o nej informovať.

V Ružomberku minimálne do večera

Štrajkujúci dopravcovia blokujú od štvrtka dopoludnia cestný ťah cez Ružomberok. Premávka v meste i mimo neho je aktuálne zhustená, dopravu na križovatke pri celulózovo-papierenskom podniku usmerňujú policajti. Koordinátor blokády a člen Únie autodopravcov Slovenska (UNAS) Vladimír Sopúch uviedol, že štvrtková blokáda potrvá do 18.00 h. Pokiaľ sa dopravcovia v Bratislave a ministri nedohodnú, v piatok (10. 1.) aj cez víkend sú podľa neho pripravení prísť opäť.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo