2014-10-16 09:15:00
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
Zdroj: qriptv.cz

Vettel má vo Ferrari zarábať 63 miliónov ročne. Toľko nedostáva ani Ronaldo!

Ani futbalista Christiano Ronaldo nedostane ročne takú výplatu ako po novom pretekár Sebastien Vettel.

Už dlhšie sa šepká o prestupe štvornásobného majstra sveta F1 Sebastiana Vettela do tímu Scuderia Ferrari. Teraz sa šuškanda pomaly ale isto preklápa do reality a začína sa hovoriť o plate, ktorý Vettel vo Ferrari dostane.

Vettel mal podpísať trojročnú zmluvu s talianskou stajňou a za podpis a ponúkané služby zinkasovať základných 190 miliónov eur. Ročne si tak na účet pripíše vyše 63 miliónov eur. Doteraz najlepšie platený športovec sveta Christiano Ronaldo zarobil za minulý rok 41 miliónov eur. Matt Ryan, hráč amerického futbalu v NFL zarobil 33 miliónov a Lionel Messi zas cca 32,8 milióna eur.

A to pritom píšem iba o platoch z klubov v ktorých hrajú. Ak by sa k týmto platom pridali aj príjmy z reklám a ďalšie príjmy, výsledné sumy by boli niekoľkonásobne vyššie. Lenže to isté platí aj o Vettelovi. Dokonca ani Michael Schumacher za svojich najlepších čias v F1 nedostával ani polovicu z toho, čo by mal mať Sebastian.

Isté je, že Vettel má svojho súčasného zamestnávateľa plné zuby a prípadný prestup do Ferrari (za Alonsa) by znamenal vítanú zmenu. Či na budúci rok dokáže Ferrari postaviť konkurencieschopné auto uvidíme a uvidíme tiež, ako by fungovala prípadná spolupráca s Kimim Raikonenom.

Každopádne spolupráca Ferrari a nemecky hovoriaceho pretekára už zopár krát veľmi dobre fungovala, nehovoriac o tom, že posledný Nemec vo Ferrari to niekoľko rokov suverénne nakladal každému, kto sa proti nemu postavil.

 

Ján Hargaš
ZDROJ: Forbes

Komentáre k článku


Stream naživo