2013-01-10 14:20:00
Do cieľa len na
Nejeden z pretekárov skončil mimo trate - súboje boli ostré.
Zdroj: autosportfoto.sk/Tibor Szabosi

Do cieľa len na troch

Zvykne sa hovoriť: "Na Tri krále o krok dále". V prípade víťaza Autoslide 2013 v kategórii s pohonom všetkých kolies táto pranostika platí v upravenej podobe.

Podujatie Autoslide na plochej dráhe v Žarnovici už má svoju 10 ročnú tradíciu. Vzniklo preto, aby vyplnilo zimné mesiace, počas ktorých je nedostatok motoristických podujatí. Hlad po zaujímavých súbojoch neustáva. Aj tento rok prišlo počas prvého januárového víkendu niekoľko tisíc divákov pozrieť si súboje na zamrznutom povrchu dráhy v dvoch kategóriách. Nechýbali ostré súboje, pri ktorých sa tajil dych. Núdza nebola o opravy poškodených vozidiel – ale hlavne dobrá zábava so súťažou pre divákov, ktorí sa mohli odviezť v dvojmiestnej bugine.

Stačili tri kolesá

Už sa v Žarnovici dalo vidieť všeličo: snehové bariéry, ľadová dráha, rozmočený povrch trate, ale hlavne nekompromisné súboje „kapota na kapote“ neraz s bodyčekmi a vyradením súperov. No to, čo si mohli vychutnať návštevníci tento rok, nemá obdobu. Zaujímávé finále divízie 4x4 poskytlo pre fanúšikov ešte jedno veľké prekvapenie. Po prejdení cieľom sa ukázalo, že víťaz finále išiel už od prvej zákruty len na 3 pneumatikách. Hneď v prvej zákrute totiž v súboji prišiel o zadnú pravú. Neodletela z auta, ale totálne ju "rozfranforcoval", keď mu ju prerazili hroty z pneumatiky Luboša Kužela, ktorý nakoniec skončil tretí. Bol to teda naozaj výkon hodný majstra volantu. Pomyselné kráľovské žezlo v trojkráľových pretekoch je teda v tých správnych rukách.

Skôr ako si pozriete zostrih zaujímavých momentov ešte pridajme výsledky prvých troch jazdcov v oboch kategóriách:

Divízia 4x2
1. Stanislav Korytár, VW Polo
2. Jozef Machovič, VW Golf
3. Karol Šedivý, Seat Ibiza


Divízia 4x4
1. Jozef Zimerman, Mitsubishi Evo
2. Luboš Greguška, Mitsubishi Evo
3. Luboš Kužel, Audi (CZ)

Jozef Vydra
ZDROJ: autosportfoto.sk, autoslide.sk Video: StudioLife

Komentáre k článku


Stream naživo