2012-12-29 07:00:00
Máme dvoch majstrov FIA
Pretekári z jedenástich štátov súťažia o prestížne body a tituly v zóne centrálnej Európy.
Zdroj: Peter Ambrúz

Máme dvoch majstrov FIA

Reprezentantom Slovenska sa podarilo aj v tomto roku vybojovať dvojicu titulov v rámci Zóny Strednej Európy v pretekoch automobilov do vrchu. Sú to dvaja Petrovia: Ambrúz a Jureňa.

Aj počas tohto ročníka seriálu pretekov automobilov do vrchu sa trojica jazdcov EMS Racing Teamu zapájala do seriálu pretekov FIA Central European Zone Hillclimb Trophy 2012. Boli nielen v blízkom zahraničí, ale aj ďaleko za hranicami Slovenska.

Čierna Hora nepotešila

Väčšina jazdcov v rámci seriálu Majstrovstiev Slovenska zazimovala svoje súťažné vozidlá už po pretekoch na Ostrej Lúke.  Nie tak Bratislavčania Peter Ambrúz a Sergej Skarpíšek a Púchovčan Peter Jureňa. Tí sa rozhodli ukončiť sezónu vo veľkom štýle. Vybrali sa v polovičke septembra do Čiernohorského Kotoru, aby tam absolvovali predposledné preteky automobilov do vrchu zaradené do FIA Zóny strednej Európy. Bola tam pripravená trať s dĺžkou 4 470m metrov. Viedla z Kotoru do dedinky Troica, 5 kilometrov od pobrežia Jadranského mora. Dve tréningové a dve
ostré jazdy tu malo absolvovať takmer šesťdesiat pretekárov zo siedmich krajín Európy. Na preteky sa celá trojica nesmierne tešila, bohužiaľ, po tragédií v Srbsku tieto preteky až na mieste zrušili. Jazdci sa vybrali na 1200 kilometrov dlhú cestu domov. Sklamanie bolo o to väčšie, že tieto preteky boli už druhými zrušenými
v priebehu dvoch týždňov.

Záver sezóny v Taliansku

Na pretekárov čakali v polovici októbra posledné preteky sezóny v Taliansku, v Cividale/Castelmonte. Na štarte sa zišlo neuveriteľných dvestotridsať jazdcov z Rakúska, Talianska, Slovinska, Nemecka a Slovenska. To aj napriek tomu, že vo všetkých skupinách už bolo o konečnom poradí rozhodnuté. Takže aj v tohtoročnej sezóne sa Slovensko môže pochváliť ďalšími dvoma Majstrami Strednej Európy.

Posezónne vyhlásenie najlepších jazdcov bolo v tomto roku v maďarskom hlavnom meste Budapešť za
účasti prezidenta FIA Jeana Todta.

Zdroj: Peter Ambrúz

Jozef Vydra
ZDROJ: autosportfoto.sk

Komentáre k článku


Stream naživo