2019-10-12 13:05:00
Conti C.A.R.E.
Conti C.A.R.E.
Zdroj: continental

Continental navrhol pneumatiku zajtrajška

Pneumatiky Conti C.A.R.E. obsahujú snímače zabudované priamo do štruktúry pneumatiky.

Continental komplexným technologickým systémom Conti C.A.R.E. (Connected. Autonomous. Reliable. Electrified. – Pripojené. Autonómne. Spoľahlivé. Elektrifikované.) predstavuje sieťovú technológiu kolies a pneumatík a možnosť správy zadaných charakteristík.

V kombinácii s webovou aplikáciou ContiConnect Live predstavuje systém Conti C.A.R.E. flexibilné systémové riešenie, ktoré napríklad dokáže zabezpečiť manažovanie stavu pneumatík vozidlového parku moderných robotických taxíkov. Zvyšuje ich výkonnosť a pomáha pri optimalizácii nákladov.

Zdroj: continental

Snímače sú zabudované priamo do pneumatiky. Tieto senzory generujú a priebežne vyhodnocujú údaje o hĺbke dezénu, možnom poškodení, teplote pneumatiky a tlaku v pneumatike. Takýto monitorovací systém, nazývaný ContiSense, prenáša informácie o stave pneumatík do systému ContiConnect Live.

Zabezpečuje tak efektívny manažment mobility pre prevádzkovateľov vozidlových parkov. Povedané jednoducho, o každom probléme, ktorý sa môže v praxi vyskytnúť, dostane prevádzkovateľ fleetu informáciu priamo v čase jeho výskytu a môže ho okamžite riešiť.

Zdroj: continental

 

Prispôsobenie tlaku pneumatiky v každej situácii

Nemenej inovatívna je myšlienka aktívneho prispôsobovania tlaku v pneumatikách pomocou odstredivých čerpadiel zabudovaných v kolese. Keď vozidlo zrýchľuje, odstredivé sily vo vnútri kolesa pôsobia na čerpadlo, ktoré generuje stlačený vzduch.

Táto technológia PressureProof konštantne udržiava tlak pneumatiky v ideálnom rozsahu a pomáha dosiahnuť trvalo udržateľné zníženie emisií CO₂. Prípadný nadbytočný stlačený vzduch sa skladuje v integrovanej nádrži. Technológia PressureBoost následne využíva tento vzduch na rýchle prispôsobenie tlaku v pneumatikách rozličným situáciám pri jazde.

Zdroj: continental

V rámci konceptu SilentWheel bude spoločnosť Continental prezentovať modifikovaný disk kolesa, ktorý znižuje vibrácie vznikajúce pri jazde a zabezpečuje vynikajúcu kvalitu jazdy.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: continental

Komentáre k článku


Stream naživo