2014-09-30 13:03:22
Renault Clio GT
Renault Clio GT
Zdroj: Ján Hargaš

Renault zvoláva modely Clio a Kangoo. Mercedes zasa Citan. Môžu zlyhať brzdy!

Renault zvoláva státisíce áut Clio a Kangoo. Mercedes zároveň zvoláva svoje modely Citan, ktoré sa vyrábajú v tej istej fabrike.

Renault začal zvolávanie ešte minulý mesiac. Celkovo zvoláva do servisov 402 000 modelov Clio a 64 000 modelov Kangoo.

Renault Clio môže mať zle nainštalovanú súčiastku, ktorá môže poškodiť brzdové vedenie a tým zapríčiniť zlyhanie bŕzd. Kangoo dodávka je zvolávaná na základe potreby opraviť zle nainštalovaný antiblokovací systém ABS, kde boli podľa všetkého zle zapojené niektoré konektory.

Chyby vo výrobe týchto vozidiel nespôsobili žiadne nehody ani zranenia, ide teda skôr o chyby, ktoré by sa mohli prejaviť neskôr – hlavne v prípade Clia.

Spolu s týmito modelmi sa vo fabrike v Mauberge vo Francúzsku vyrába aj model Citan pre Mercedes, ktorý vychádza z modelu Kangoo vrámci spolupráce značiek.

Mercedes tiež potvrdil, že do servisov zvoláva všetky vozidlá Citan vyrobené medzi septembrom 2012 a májom 2013. Ide o kontrolu, či bolo ABS zapojené správnym spôsobom. Zvolávacia akcia sa začala už v júli a znamená, že auto strávi približne hodinu v servise, kým sa prípadná chyba neopraví.

V roku 2013 postavil Renault v závode Maubeuge 137-tisíc vozidiel, z toho bolo 17 687 pod značkou Mercedes Citan.

Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: honestjohn.co.uk

Ján Hargaš
ZDROJ: Automotive news

Komentáre k článku


Stream naživo